Coronaprotocol MVV'69

Geplaatst op 15-08-2020 17:00. Laatst gewijzigd op 14-10-2020 15:50.

Hieronder dus het Coronaprotocol. We moeten ons strikt aan deze regels houden.
Het belangrijkste is, dat we gezond blijven.

Lees onderstaande goed door en hou je aan deze regels!

Dit document beschrijft het coronaprotocol van MVV’69. 14-10-2020 / 22:00 uur

Rekening houdend met de protocol richtlijnen "Verantwoord sporten” van NOC*NSF en de richtlijnen van de KNVB. 
https://nocnsf.nl/media/2669/nocnsf_protocol_verantwoord-sporten-v3.pdf
 
Er is een corona coördinator aangesteld: Janine Hendriks namens het bestuur. Deze fungeert als aanspreekpunt voor officiële instanties. De corona coördinator is samen met Bianka Beverdam, tevens de vraagbaak voor spelers, ouders, trainers en vrijwilligers inzake de corona problematiek.

Contactgegevens:

- Janine Hendriks, 06-43251825, secretaris@mvv69.nl

- Bianka Beverdam, 06-28020778, erikbianka@gmail.com

De leider/trainer is verantwoordelijk als toezichthouder. De toezichthouders hebben als belangrijkste taak om in de gaten te houden dat aanwezigen van 18 jaar en ouder 1.5 meter afstand houden. Aanwijzingen die de toezichthouders geven dienen te allen tijde te worden opgevolgd. Niet opvolgen van aanwijzingen wordt gemeld bij het hoofdbestuur en kan tot maatregelen leiden.

- De trainingen en wedstrijden zijn voor leden ouder dan 18 jaar niet toegestaan.
- De jeugd t/m 17 jaar kan komen trainen, maar de competitie- en oefenwedstrijden zijn niet toegestaan.
- De kleedkamer en douches blijven gesloten voor iedereen. Dus kom in je sportkleding naar de training.

Richtlijnen 

* Bij alles wat we doen: gebruik je gezond verstand!

* Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur één van de volgende (ook milde!) klachten hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38 graden).
Voor kinderen onder de 12 jaar geldt- Heeft het kind verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn), of bekende hooikoortsklachten, dan mag hij of zij naar de training. Het kind hoeft niet getest te worden op corona. Dit geldt niet als het kind een nauw contact is van iemand die corona heeft. Of als het kind bij iemand woont die koorts heeft of benauwd is. Dan moet hij of zij thuisblijven. • Heeft het kind andere klachten, die bij COVID-19 kunnen passen, zoals koorts, benauwdheid of (meer dan incidenteel) hoesten, dan moet hij of zij thuisblijven tot de klachten 24 uur over zijn. Het kind hoeft niet getest te worden voor corona, tenzij hij of zij ernstig ziek is. Neem dan contact op met de huisarts.

* Blijf thuis als iemand anders van je gezin / huishouden koorts (vanaf 38 graden) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur lang geen klachten meer heeft ben je weer welkom!

* Blijf ook thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op corona. Omdat je 10 dagen na het laatste contact met een persoon nog ziek kunt worden moet je 10 dagen thuisblijven.

* Ga voorafgaand aan de training thuis naar het toilet en was je handen minaal 20 seconden met water en zeep!

* Op het terrein houdt iedereen 1,5 meter afstand van iedereen die ouder is dan 18 jaar. (1 huishouden uitgesloten) In gevallen van twijfel: afstand houden!
Als er een partijtje of wedstrijd wordt gedaan is de 1,5 meter regel niet van kracht op het veld. Tijdens de rest van de training en wedstrijden geldt wel de 1,5 meter regel!
Bij een (ernstige) blessure mag je als trainer-coach de 1,5 meter doorbreken. Probeer hierbij de gezichten niet dicht bij elkaar te laten komen en daarna direct de handen wassen.

* Houd je aan de corona preventie maatregelen: geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, vermijd het aanraken van je gezicht.

* Maak tijdens het sporten alleen gebruik van eigen sportkleding, handschoenen, bidon, etc. Voorkom tijdens trainingen dat er zo weinig mogelijk van materiaal word gewisseld.

* In de trainingskleren naar het sportveld komen. 

* Spelers komen op het allerlaatste moment naar de training en gaan rechtstreeks naar het veld waarop ze training hebben. 

* De kleedkamers/douches zijn gesloten. Let op de aanwijzingen op de deur hoeveel er in de kleedkamers mogen. 2 personen (18+) per keer douchen.

* Juichen, zingen en spreekkoren zijn verboden op en langs de velden.

* Het terrein van MVV’69 is alleen toegankelijk tijdens trainingen en wedstrijden voor spelers, hun trainers, bestuursleden en de vrijwilligers die er op dat moment ook een taak hebben. Voor alle anderen is het niet toegankelijk. Dus ook ouders/verzorgers blijven niet kijken/komen niet uit de auto.
Er wordt dus ook zonder publiek gevoetbald tijdens wedstrijden.

* Rij je de jeugd, tot onder de 17 jaar, naar een uitwedstrijd, dan ben je een teambegeleider en mag je de wedstrijd blijven kijken.

* De kantine is tot nader bericht gesloten.
 

- Attendeer je spelers aan het begin van elke training dat ze 1.5 meter afstand dienen te houden tot jou en (voor spelers ouder dan 18 jaar) tot elkaar. Zie hier tijdens de training op toe en spreek de spelers erop aan als ze het niet doen! Check ook of er in gezinnen van spelers gezondheidsklachten spelen. Is dat het geval stuur ze dan naar huis.

- Training materiaal schoonmaken en in eigen beheer houden, zoals dopjes. Gedeelde materialen moeten worden schoongemaakt met water en zeep. Dit geld niet voor de ballen. 

- Niet meer dan 1 persoon in het materialenhok

 

- Bij binnenkomst in de kantine dien je je te registreren bij de ingang.
- Er is een ingang en een andere uitgang
- Zitten is binnen en op het terras verplicht.
- Houd je aan de 1,5 meter regel!


In de kantine en op het terras moeten we ons aan de regels houden van de Horeca (link)
KNVB protocol die voor ons van kracht zijn en
Veiligheidsregio Twente regels waar we ons aan moeten houden.