Coronaprotocol MVV'69

Geplaatst op 1-05-2020 19:38. Laatst gewijzigd op 14-06-2020 14:07.

We hopen natuurlijk als eerste dat het goed met iedereen gaat. De trainingen mogen weer opgepakt worden voor de jeugd t/m 18 jaar.
Vanaf woensdag 6 mei gaan we weer beginnen met de trainingen voor de jo15 en jo19.
De senioren mogen vanaf 19 mei weer beginnen met de trainingen, mits er 1,5 metere afstand wordt gehouden.

Hieronder dus het Coronaprotocol. We moeten ons strikt aan deze regels houden, want we willen wel graag onze velden open houden om de jeugd te trainen tot de velden gaan sluiten dit seizoen.
Alle sportvelden worden door de gemeente gesloten van 22 juni t/m 21 augustus voor onderhoud. Dus niemand mag dan op de velden.
Ons 2e veld en trainingsveld is al gesloten vanaf nu.
Ons trainingsveldje is 25 juli weer open gesteld om op te trainen.
Maar voor wie en hoe, dat gaan we dan weer bekijken.
Het belangrijkste is, dat we gezond blijven.

Lees onderstaande goed door en hou je aan deze regels!

Dit document beschrijft het coronaprotocol van MVV’69.

Het is opgesteld om het opstarten van de voetbalactiviteiten in goede en vooral veilige banen te leiden. Rekening houdend met de protocol richtlijnen "Verantwoord sporten” van NOC*NSF en de richtlijnen van de KNVB. Dit protocol is samengesteld met het hoofdbestuur en jeugdcommissie en goedgekeurd door de gemeente Hellendoorn op 14 mei 2020.
https://nocnsf.nl/media/2669/nocnsf_protocol_verantwoord-sporten-v3.pdf

· Spelers t/m 12 jaar (mini’s, jo8, jo11) mogen weer komen trainen. Wel dient er 1.5 meter afstand worden gehouden met de trainer.
Deze trainingen worden nu nog niet opgepakt i.v.m. o.a. trainers in de zorg. Hiervoor worden nog  alternatieven voor bedacht/gezocht. Wordt dit weer opgepakt, dan dient dit gemeld te worden.

· Spelers van 13 t/m 18 jaar (jo15, jo19) mogen weer voetbalactiviteiten verrichten. Zoveel mogelijk de 1,5 meter regel toepassen, maar een partijtje is weer toegestaan.
De trainingen starten op 6 mei.
Trainingen jo15 – maandag en woensdag : 18:30 tot 19:45 uur
Trainingen jo19 - dinsdag en donderdag: 18:30 tot 19:45 uur
De trainingen zijn allemaal op het hoofdveld. Aan de andere velden wordt onderhoud gepleegd.

· De senioren (19 jaar en ouder) mogen ook weer in groepsverband komen trainen op veld 1. Let wel goed op de 1,5 meter regel.
Dit is het schema van de senioren per 19 mei.
1e: dinsdag 20:00 – 21:30 uur
      zaterdag 13:00 – 14:30 uur
2e: donderdag 20:00 – 21:30 uur
3e: donderdag 20:00 – 21:30 uur
Dames: woensdag 20:00 – 21:30 uur
Zo is elk team alleen op het trainingsveld.
Op de donderdag na. Dan traint het 2e en 3e ieder op een aparte helft.

· Prioriteit ligt bij het opstarten van de trainingen voor de eigen leden. Mocht er belangstelling zijn van niet leden, dan kunnen we kijken of deze na overleg kunnen mee trainen.

· Het terrein van MVV’69 is alleen toegankelijk voor spelers die training krijgen, hun trainers en de vrijwilligers die er op dat moment ook een taak hebben. Voor alle anderen is het niet toegankelijk. Dus ouders/verzorgers blijven niet kijken/komen niet uit de auto.

· De leider/trainer is verantwoordelijk als toezichthouder. De toezichthouders hebben als belangrijkste taak om in de gaten te houden dat aanwezigen van 13 jaar en ouder 1.5 meter afstand houden en om de eerste dagen de spelers in goede banen te leiden. Aanwijzingen die de toezichthouders geven dienen te allen tijde te worden opgevolgd. Niet opvolgen van aanwijzingen wordt gemeld bij het hoofdbestuur en kan tot maatregelen leiden.

· De kleedkamers/douches en kantine zijn gesloten. De scheidsrechters kleedkamer is in uiterste gevallen geopend om gebruik te maken van het toilet en daar staan de hygiëne en EHBO producten.

· Trainers zullen voor aanvang van de training op het veld aanwezig zijn en zorgen dat het materiaal daar al aanwezig is. Na de training ruimen zij het materiaal zelf op en verlaten het terrein weer.

· Tijdens de trainingen wordt voorkomen dat er veel materiaal uitgewisseld moet worden. Er is voor elke speler een bal aanwezig. Er wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van ander materiaal.

· Spelers komen op het allerlaatste moment naar de training en gaan rechtstreeks naar het veld waarop ze training hebben. Spelers verlaten het terrein ook direct weer na de training!

· De hygiëne regels komen op het terrein van MVV’69 te hangen

· Er is een corona coördinator aangesteld: Janine Hendriks namens het bestuur. Deze fungeert als aanspreekpunt voor officiële instanties. De corona coördinator is samen met Bianka Beverdam, tevens de vraagbaak voor spelers, ouders, trainers en vrijwilligers inzake de corona problematiek.

Contactgegevens:

- Janine Hendriks, 06-43251825, secretaris@mvv69.nl

- Bianka Beverdam, 06-28020778, erikbianka@gmail.com

 

Richtlijnen 

1. Bij alles wat we doen: gebruik je gezond verstand!

2. Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur één van de volgende (ook milde!) klachten hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38 graden).

3. Blijf thuis als iemand anders van je gezin / huishouden koorts (vanaf 38 graden) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur lang geen klachten meer heeft ben je weer welkom!

4. Blijf ook thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op corona. Omdat je 14 dagen na het laatste contact met een persoon nog ziek kunt worden moet je 14 dagen thuisblijven.

5. Ga voorafgaand aan de training thuis naar het toilet!

6. Was voorafgaand aan de training en erna je handen minimaal 20 seconden met water en zeep.

7. Kinderen komen zoveel mogelijk zelf naar de training. Indien ze worden gebracht dan worden ze afgezet op de parkeerplaats. Verlaat direct na het sporten het complex en ga niet in groepen naar huis.

8. Het terrein is slechts open voor kinderen die training hebben, trainers en vrijwilligers die er op dat moment ook iets te zoeken hebben. Overige personen komen niet op het terrein

9. Op het terrein houdt iedereen 1.5 afstand van iedereen die ouder is dan 12 jaar. In gevallen van twijfel: afstand houden! Houd je sowieso aan de corona preventie maatregelen: geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, vermijd het aanraken van je gezicht.

10. Kom niet eerder dan het begintijdstip van je training en ga meteen naar je eigen trainingsveld. De kleedkamers en douches zijn gesloten, dus kom in je trainingskleden naar de club en ga er ook weer mee naar huis. Douchen is dus niet mogelijk.

11. Maak tijdens het sporten alleen gebruik van eigen sportkleding, handschoenen, bidon, etc. 

12. Volg voor, tijdens en na de training altijd de aanwijzingen van de coronatoezichthouders en je trainer op. Het niet opvolgen van die aanwijzingen kan sancties tot gevolg hebben.

Extra voor de trainers:

· Zorg dat er zich niet meer dan 1 persoon tegelijkertijd in het materiaalhok begeeft.

· Zorg dat je training klaar staat voordat de spelers komen.

· Gebruik zo weinig mogelijk materiaal tijdens de training. Bij voorkeur alleen voor elke speler een eigen bal en wat pionnetjes maar niet meer! Maak geen gebruik van hesjes voor de spelers.

· Attendeer je spelers aan het begin van elke training dat ze 1.5 meter afstand dienen te houden tot jou en (voor spelers ouder dan 12 jaar) tot elkaar. Zie hier tijdens de training op toe en spreek de spelers erop aan als ze het niet doen! Check ook of er in gezinnen van spelers gezondheidsklachten spelen. Is dat het geval stuur ze dan naar huis.

· Ruim na afloop zelf de materialen op. Training materiaal schoonmaken en in eigen beheer houden,  zoals dopjes. Gedeelde materialen moeten worden schoongemaakt met water en zeep. Dit geld niet voor de ballen. 

· EHBO faciliteiten en hygiëne producten liggen in de scheidsrechters kleedkamer.
Zo ook het pompje met ontsmettingsmiddel om voor- en achteraf je handen te ontsmetten.

· Bij een (ernstige) blessure mag je als trainer-coach de 1,5 meter doorbreken. Probeer hierbij de gezichten niet dicht bij elkaar te laten komen en daarna direct de handen wassen.

 

 

Bijlage