TVC '28 - MVV '69 B1

Geplaatst op 29-04-2007 22:23.

De één na laatste speelronde, het was weer zo ver. Deze zaterdag stond er de wedstrijd tegen TVC ’28 uit Tubbergen op het programma. De wedstrijd werd in Tubbergen gespeeld om half drie. Aangezien de zon er vandaag zin aan had, was het een behoorlijk warme dag. Niet iedereen had zoveel zin om te voetballen, een terrasje zoeken zou namelijk ook wel wat zijn. Maargoed, we konden gelukkig wel met een heel stel lui richting Tubbergen, aangezien het nog wel even afwachten hoe het was met de kreupelen en de hooikoortslijders. Alleen Lieke deed voor de verandering niet mee, en Erwin ook niet, maar die zit in Oostenrijk zoals u misschien wel uit ons vorig verslag kunt opmaken.

Bij aanvang van de wedstrijd had de arbiter het geniale plan om na 20 minuten een drinkpauze in te lasten, geen probleem. Zo werd het startsignaal gegeven op het hobbelveld #3, en werd het vanaf het begin af aan eenrichtingsverkeer. Het leek ook alsof er een ander team stond dan de vorige keer. Nu waren ongeveer de helft dames, en de andere helft jongens, terwijl ik me uit de vorige wedstrijd nog kan herinneren dat er géén enkele dame meedeed, maargoed dat had gelukkig geen invloed op het spelverloop.

Door de hoge temperatuur werd er op een rustig tempo gevoetbald, om oververhitting te voorkomen laten we maar zeggen. De eerste helft bracht dan ook weinig doelpunten, slechts 2. Er waren vele kansen, en vele malen goed uitgespeeld, maar het veld liet het niet toe, en net dat kleine beetje geluk. Ook werd er steeds onnodig gevlagd voor buitenspel, wat het in 70% van de gevallen niet was; maar daar doe je bijzonder weinig aan als de scheidsrechter zelf ook niet meeloopt.

De rust werd ingegaan met een gebrek aan vocht in het lichaam, en werd het zonodige bijgetankt. Na wat tactisch overleg in de kleedkamer, gingen we het strijdveld weer op. In de eerste tien minuten kwam er nog niet veel tot stand, alhoewel TVC niet op onze helft kwam. Gelukkig viel dan eindelijk dat derde doelpunt, en vanaf dat moment liet TVC het koppie hangen. Daar benutten wij even wat van, en zo werd ons doelsaldo enigszins verhoogd. Wie en wat en waar er allemaal gescoord is, weet ik niet, maar ik weet nog wel een mooi doelpunt van Thijs. Uit een vrije trap was het muurtje niet echt bijzonder goed geplaatst, en schoot Thijs met een loeiharde knal strak tegen de binnenkantpaal aan, en zodoende wel een mooi doelpunt maakte. Iedereen was sprakeloos. Ook moet ik er nog even bij vermelden dat hij dit nog een andere maal trachtte, maar toen had hij het vizier ergens anders op gemikt. Een dame die hij blijkbaar niet echt mocht – want die bleek achteraf lelijke woorden gezegd te hebben – schoot hij maar even met een stijlvolle keiharde bal tegen haar kop aan; daar had hij dus ook geen last meer van.

De eentonige en saaie wedstrijd eindigde zo in een 0-10 overwinning, en konden we weer richting huiswaarts.