Bekerfinale B1

Geplaatst op 20-05-2007 19:20.

Zaterdag 19 mei 2007 was het zover. Voor het eerst in de geschiedenis speelde een B elftal een bekerfinale, naar mijn weten. Het was sowieso al een prestatie om überhaupt in de finale te komen. In de voorbereidingen van de competitie speelden wij onze eerste 2 bekerwedstrijden, en later in de herfst nog 1. Wij werden eerste in de poule, en moesten in de halve finale tegen de nummer 2 omdat het ontbrak aan voldoende poules.

Vandaag moesten we tegen OVC ’21 B1 uit Ommen, een tegenstander die we nog niet kenden. De finale werd gespeeld op het terrein van SV Heeten, waar meerdere finales werden gespeeld.
Aangekomen ontving Marinus nog een sms van Erwin uit Oostenrijk om ons succes toe te wensen, hartstikke mooi man. De tegenstander oogde wat groter dan ons, maar het waren dan ook waarschijnlijk allemaal 2e jaars B. Ondanks dat werd er ook nog afgetrapt. OVC begon meteen het spel te maken. Ze hadden vrij spel, en ook de snelle & fysieke spelers. Door inschuiven van hun stopper kon men steeds makkelijk het balletje rondtikken, hetgeen wat ons niet echt lukte. Ze kwamen er enkele keren gevaarlijk uit, maar dit mocht niet baten. Tegen de verhoudingen in werd er door Dyon de 0-1 gescoord, met een mooi wipballetje over de keeper heen. Helaas was de pret van korte duur, want de 1-1 werd al weer binnen een minuut aangetekend door hun snelle linksbuiten. Aan het eind van de eerste helft werd de 2-1 gescoord door OVC ’21, wat mogelijk een buitenspelgoal was. Ondanks dat gingen we de rust in.

Na de rust hadden we niet echt veel meer te zeggen. De een was kapot, en het liep gewoon niet; OVC ’21 was gewoon de betere ploeg. Zo werd het nog 3-1, maar binnen enkele minuten ook weer 3-2. OVC maakte ook nog de 4-2 uit een penalty, die werd toegekend na een overtreding van een verdediger. Zo waren er verder geen kansen meer en was het gespeeld.

Ondanks de nederlaag toch nog een grote beker gekregen, en na de tijd toch nog even genoten van een hapje en een drankje.