E1 wint ook laatst wedstrijd

Geplaatst op 02-12-2007 21:47.

De laatste wedstrijd in de halve competitie was vooraf toch nog spannend. Ook MVV E1 had nog een kans om kampioen te worden, al waren we toch afhankelijk van het resultaat van Rohda E10, die een aanmerkelijk beter doelsaldo hadden als ons team.

Om half 8 moesten de spelers al aanwezig zijn op sportpark de Leemkamp voor de uitwedstrijd tegen Rohda E9. Op de ranglijst was wel te zien dat deze wedstrijd geen gemakkelijke pot voor ons zou worden. Rohda had 3 punten minder als ons maar ook deze ploeg scoort veelvuldig. De wedstrijd kon beginnen om half 9, en de spelers uit Raalte hadden er zin in. Na al een aantal kleine kansen te hebben gehad, werd er door Rohda gescoord. Hierna ging het bij MVV vooral niet beter, ondanks dat Joeri nog wel de 1-1 scoorde was het toch Rohda die met het voordeel van de windrichting de score weer verder opvoerde naar 3-1. Tom scoorde weer tegen, 3-2, maar nog geen minuut later was het weer Rohda die liet zien wie de betere partij was, en voor rust kon uitlopen naar een verdiende 5-2 voorsprong. In de rust hebben we enkele omzettingen gedaan, de spelers gewezen op de gemaakte fouten en gezegd dat er nog van alles mogelijk was tegen dit veel beter en gevaarlijker team uit Raalte??????? Ook na rust in het begin het zelfde beeld. Jeroen scoorde de 5-3, niet lang daarna scoorde Rohda , en weer was het verschil drie doelpunten. Halverwege de tweede helft scoorde Jeroen zijn tweede doelpunt en even later maakte Tom de 6-5. Als we gedeeld eerste wilden blijven moest er gewonnen worden. Enkele minuten voor het eindsignaal maakte Tom toch nog de gelijkmaker. Ja dan wil je meer, want wat heb je aan een gelijkspel? Alles op de aanval, met het risico om zo wel een doelpunt tegen te krijgen. We kregen de laatste 2 minuten nog een aantal grote kansen maar gescoord werd er niet. Rohda brak uit maar het schot ging naast, de scheidsrechter had al aangegeven dat er nog een minuut gevoetbald werd, misschien nog één keer richting Rohda doel. Door samenspel kreeg Joeri de bal op het middenveld, passeerde 2 spelers van Rohda, schoot de bal van 20 meter afstand op het doel, en scoorde. Na de aftrap werd er meteen afgefloten, MVV won de wedstrijd met 6-7. Ongelooflijk, wat spannend en wat fantastisch, ook voor de meegereisde supporters die net als ik mijn ogen bijna niet kon geloven dat in zo’n kort tijdbestek de wedstrijd totaal de andere kant op kon kantelen. Ondanks dit resultaat werd het andere team van Rohda toch kampioen op doelsaldo. Maar wat hebben we met de spelers, begeleiding en supporters waaronder veelal ouders, een fantastische eerste seizoenshelft gehad, en we hopen dit na de winterstop met veel plezier een vervolg te mogen geven.