MVV'69 niet opgewassen tegen de Eversberg

Geplaatst op 16-12-2007 14:51.

Na de dikke nederlaag eerder deze competitie tegen de Eversberg uit Nijverdal, wilde de thuisclub deze middag wat recht zetten en laten zien dat het destijds een incident was. Direct na de aftrap kreeg MVV een goede kans, deze werd helaas door Lisanne Tighelhoff niet benut, uit de tegen aanval was het meteen raak 0-1. Na deze snelle achterstand was MVV het spoor helemaal bijster en kon de Eversberg door soms heel goed positie spel binnen 17 minuten uitlopen naar een 0-4 voorsprong. In de 19e minuut werd Lisanne Tighelhoff in het strafschopgebied onderuit gehaald en kreeg de thuisclub een strafschop, deze werd feilloos door Gerlinde Kleinjan binnen geschoten. MVV probeerde om nog dichter bij te komen en kreeg na 20 minuten door Lisanne Tighelhoff een enorme kans om de 2-4 aan te laten tekenen, echter de bal ging aan de verkeerde kant van de paal. Hierna waren het de gasten uit Nijverdal die voor de rust nog 3 maal wisten te scoren en het 1-7 halverwege stond.

Na de hervatting was het de Eversberg dat 20 minuten lang veel te sterk was voor MVV en al in de 48e minuut werd het 1-8. Na 58 minuten spelen kreeg MVV een hoekschop, deze werd kort genomen op Gerdien Kosters deze zette de bal goed voor, waaruit Gerlinde Kleinjan met het hoofd de 2-8 liet aantekenen. Binnen 5 minuten na de 2-8 scoorden de Eversberg 2 maal en werd het 2-10. Vanaf dat begin lieten de gasten de werdstrijd een beetje lopen, en kreeg de thuisploeg nog enkele goede kansen om de score wat dragelijker te maken. Alleen zat het de ploeg uit Marle niet echt mee in de afwerking en werd er door beide elftallen niet meer gescoord. Ondanks de 2-10 nederlaag toch een compliment voor het team dat zich redelijk herstelde na de blamage van 2 weken geleden tegen Drienerlo.

Beste speelster: Gerlinde Kleinjan