eerste competitie zege

Geplaatst op 27-01-2008 17:14.

Op zaterdag 26 Januari had de KNVB een competitieronde ingepland, die bij veel clubs de nodige onrust bracht omdat deze clubs voor de jeugd een oefenwedstrijd hadden ingelast of een onderling zaaltoernooi had gepland. Hierdoor ontstond bij veel clubs en leiders verwarring wat er nu op deze zaterdag moest gebeuren. Wedstrijden werden afgelast doordat er een sporthal was gehuurd, maar veel jeugdteams kwamen deze zaterdagmorgen toch in actie op de velden die, ondanks de vele regen van de laatste tijd, in enkele dagen behoorlijk waren opgedroogd. Ook ons team begon na de winterstop aan de eerste competitie wedstrijd. Nadat we voor de winterstop op een gedeeld eerste plaats waren geëindigd in de vierde klasse, werden we na de winterstop een klasse hoger ingedeeld. Dit betekent dat de tegenstander veelal op een zelfde niveau voetbalt als ons team. Hierdoor zijn de verschillen minder groot waardoor de uitslag van de wedstrijd vaker een spannend verloop heeft, of zelfs verrassend is.

Deze morgen moesten we naar Blauw-wit in Holten. Deze spelers waren voor de winterstop ongeslagen kampioen geworden, en zijn net als ons, een klasse hoger gaan voetballen. Dit was ook te merken want het spel ging over en weer waarbij aan beide kanten vanaf het begin al enkele mogelijkheden waren om de score te openen. Na 10 minuten was het raak, de nummer 9 van Blauw-wit, ook veruit de beste speler van dit team, scoorde na enkele spelers van MVV omspeeld te hebben met een fantastisch schot, 1-0. Nog niet zoveel aan de hand want ook wij kregen mogelijkheden en waren ook zeker niet de mindere partij. Uit een vrije trap maakte Jeroen de 1-1. Daarna was het weer de beurt aan Blauw-wit. Maar MVV liet het niet op zich zitten en Garin scoorde weer gelijk. Net voor rust was het Blauw-wit die weer op voorsprong kwam, ruststand 3-2. Na de rust was het Blauw-wit die weer scoorde waarna MVV de mouwen nog eens opstroopte en door Berry de 4-3 liet aantekenen. Blauw-wit werd gevaarlijker en scoorde uit enkele aanvallen nog twee maal, stand 6-3. Met nog zes minuten te spelen eigenlijk een verloren wedstrijd. Dus alles op de aanval, wat gelijk een doelpunt opleverde voor MVV door Jeroen. Hierdoor kregen de spelers van MVV vertrouwen en Berry scoorde de 6-5. Na de aftrap gelijk de bal veroveren en richting het doel van Blauw-wit. Na enkele pogingen werd het gelijk door een doelpunt van Jeroen. De spelers, maar vooral de leiders en ouders konden hun ogen niet geloven wat hier allemaal gebeurde. Maar er moest nog twee minuten gespeeld worden, en we wilden niet met één punt maar met de volle winst naar huis. Ook Joeri de keeper, werd mee na voren gestuurd om de veldspelers te ondersteunen, wat zowaar ook nog de winnende treffer opleverde door een doelpunt van Rainald in de laatste minuut. Hierna was de wedstrijd gespeeld en kregen geen van beide teams nog mogelijkheden om te scoren, waardoor de eindstand bereikt was 6-7 in het voordeel van MVV. Die naar hard werken toch de eerste drie competitie punten in de 3de klasse mee naar huis mocht nemen.