Billen Knijpen Bij De B1

Geplaatst op 13-10-2008 14:28.

Zaterdag 11 oktober 2008 10 uur s’ morgens. De wedstrijd Mvv’69 B1 – Wijhe’92 B3 begint onder leiding van Albert Kleinjan. Mvv startte in de volgende formatie:
Doel: Remco Haselhorst
Verdediging: Marinus van Lenthe, Jordy Bosch, Patrick Jaspers, Jarno Thijs
Middenveld: Mark Telman, Mathijs van Wijk, Jordy Bannink
Aanval: Lars Jansen of Lorkeers, Lars Aitink, Peter Bakhuis

Mvv startte knuddig en moest na 2 minuten al een bal op de lat incasseren. Gelukkig zat Remco er nog met zijn vingertjes tussen zodat een doelpunt werd uitgesloten. Onze jongens kwamen tegen een goed spelend Wijhe wat te kort aan inzet en motivatie. Gevolg hier van was dat Wijhe de ene kans na de andere kreeg. Tot ergernis van Marinus en Remco. Ook een minpunt was dat Wilburt Laarman op scout tocht was naar ver en donker Afrika. Maar goed daar doe je weinig aan. Mvv probeerde wat en op vechtlust werd er een doelpunt afgedwongen. Lars Jol maakte weer eens 1 van zijn beroemde solo’s en ronde goed af.

Mvv moest nu alle zeilen bij zetten om een gelijkmaker te voorkomen. We dachten dat onze moeite voor niks was geweest. Een schot in de lange hoek waar Remco met zijn handen net bij kon werd door een Wijhe speler in geschoten. 1-1 zou je denken maar Stefan had zijn vlag omhoog, buitenspel en dat was het ook. Wijhe liet zich hierdoor niet van de kaart brengen en voetbalde goed door. Hierdoor dwongen ze een grote kans af die eigenlijk ook wel moest zitten, maar Remco maakte een goede redding en wist de bal snel weer af te voeren.

Met de hakken over de sloot floot Kleinjan voor de rust. In de kleedkamer werd er besproken hoe we Wijhe moesten aan pakken. Een beetje meer inzet en een paar stappen meer zetten leek ons wel een goede oplossing.

Mvv kreeg direct na rust een doelpunt tegen, door een misverstand in de verdediging moest Remco uitkomen en een rollertje over de grond was genoeg om die klutsbal er in te krijgen.
Nou daar stonden we dan een beetje bedretn. Maar Mvv krabbelde op en liet zien waarom we vorig jaar kampioen zijn geworden. Een paar kansen kregen we maar jammer genoeg maakte Lars Jol ze net niet af. Hij voetbalde trouwens wel goed. In de 2de helft ontstond er trouwens wel een leuke wedstrijd waar bij de bal op een neer ging. Maar voor Gerda Jansen of Lorkeers tevens moeder van Lars Jansen of Lorkeers was het billen knijpen. Want Wijhe kreeg een paar kansen om je adem in te houden. Een bal werd door Wijhe naar de kruising geschoten, maar Remco kon er met een aardige zweefduik een corner van maken.

De corners van Wijhe waren niet erg gevaarlijk. De meesten werden door Remco of Mark onderschept. Wijhe kreeg nog 2 grote kansen. Jordy Bosch was ook aansprakelijk voor het uitschakelen van een stuk of wat kansen. Remco kon er nog 2 of 3 uit tikken en Mark roeide er ook nog een 2 a 3 tal naar voren.

Gelukkig floot de scheids af en was een punt een feit.

Na deze wedstrijd zijn we 2 weken vrij. Of er een oefenwedstrijd komt is niet bekend maar dat zult u snel genoeg op de site te weten komen.