Dag Des

Geplaatst op 08-02-2009 14:10.

Zaterdag 7 februari 2009 11.00 de wedstrijd Des B2 – Mvv’69 B1 begint onder leiding van een zeer strak fluitende scheidsrechter. Mvv en Des kwamen elkaar vorig jaar ook al tegen toen werd het in Marle 8-2 voor Mvv.
Mvv kon met een bijna voltallige selectie afreizen naar Nijverdal. Velen waren ziek geweest maar ook weer beter geworden en Remco had z’n sleutelbeen weer heel waardoor hij het Marlese doel weer verdedigde. Alleen Wessel kon door omstandigheden niet meedoen.

Mvv begon met de volgende namen:
Keeper: Remco Haselhorst
Verdediging: Mark Telman, Jordy Bosch, Mathijs van Wijk, Jarno Thijs
Middenveld: Marinus van Lenthe(c), Jordy Bannink, Lars Aitink
Aanval: Lars Jansen of Lorkeers, Sven Beumer, Peter Bakhuis
Wissel: Patrick Jaspers

De wedstrijd startte meteen fel en Mvv werd terug op eigen helft gedreven. Alleen Des kon het defensieve blok van Mvv niet kapot krijgen. Hierdoor schakelde Mvv snel om. En met goed tot uitstekend voetbal wist Mvv snel de 0-1 op het score bord te krijgen. Des bleef nog redelijk positief waardoor ze nog redelijk tegenstand boden. Maar daar hadden de oudste jongens van Marle lak aan en al snel vloog de 0-2 erin.

Nu was het positieve bij Des eraf en begon het over en weer gebek op elkaar. Maar Des kon nu enkele kansen creëren. Nadat Jarno zijn man even kwijt liep deze op Remco af en wou scoren. Aan schieten kwam hij niet meer toe Remco kon de bal over de achterlijn werken waardoor het een corner werd. Deze corner werd slecht genomen maar door geklungel weer over de achterlijn geholpen. Corner 2 was ook niet best maar kwam toch voor de voeten van een Des speler. Deze produceerde een slap rollertje die Remco dan ook vrij simpel kon pakken.

Toen was Mvv weer aan de macht en speelde een goede pot. Af en toe was er dom bal verlies maar goed daar kunnen we op de trainingen aan werken. Maar het goede spel bleef niet onbeloond een mooie dieptepass op Lars Jol en deze kon voor de zoveelste keer afronden.
0-3 op het score bord en de rust naderde. Mvv wilde Des snel de kleedkamer in helpen dus schoten we er nog maar 1 bij in.

Bij een 0-4 rust stand was de leiding tevreden en de opmerkingen waren dus ook positief. We moesten er wel voor zorgen dat we het goede spel voortzetten en niet verslapten. Een wissel werd ook ingevoerd Peter mocht er even uit en Patrick kwam er op zijn positie in.

Mvv liep het veld weer op en Jordy Bosch stuurde een inschietende Des speler van onze helft weg (wel op zijn eigen manier). Maar Des kwam beter uit de kleedkamer dan Mvv. Ze dreven ons achteruit en wij konden geen goede aanval opbouwen omdat we veel balverlies leden op het middenveld. Maar gelukkig was onze verdediging goed wakker en hoefde we maar 1 kans weg te geven. Een schot op de buitenkant van de paal was de enige serieuze kans in de 2de helft voor Des.

Mvv tilde zich na een kwartier over het dode punt heen en speelde nog beter dan in de 1e helft. Het snelle combinatie spel was voor Des een brug te ver en zo kon Mvv vrij eenvoudig de score laten oplopen naar 0-9. Maar vlak voor dat de wedstrijd afgelopen was vond een of andere clown van Des het nodig Jordy Bannink met een aanslag vroeg tijdig naar de kant te helpen. Gelukkig kreeg onze vriend donker rood en mocht ook al vast vertrekken.
Nou dat was het dan wel weer zo’n beetje.
Volgende week moeten we om 10.45 thuis tegen Dos B2 dus als u niks beters te doen hebt kom kijken.