Hellendoorn maakt het nog even spannend!

Geplaatst op 08-11-2009 11:44.

Zaterdag 7 november was het dan zo ver. De wedstrijd tegen vv Hellendoorn. De hoofdprijs was het kampioenschap. Hiervoor was minimaal 1 punt nodig. Maar tegen Hellendoorn mag je daar natuurlijk geen genoegen mee nemen.

De wedstrijd begon redelijk, met zo nu en dan een kansje. Hellendoorn koos echter voor verdedigend voetbal, wat resulteerde in een moeilijk defensief blok. Het voetbal moest van Marlese kant komen, en dat deed het dan ook. Met Marc Bosch als nieuwe man op het middenveld werd er aanvallend gevoetbald. Iedereen had natuurlijk de gedachten bij het kampioenschap dus, maar als je die wil hebben moet je natuurlijk wel winnen. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Lars JoL, die later ook zijn debuut zou maken in het 1e elftal. Na een puik opgezette aanval werd de verdediging omzeild, en kon er door snel handelen gescoord worden. Na dit doelpunt kregen we nog een dot van een kans, een vrije trap net buiten de zestien. De bal ging à la Ricky van den Berg op de lat, alleen nu was het Mark (van den) Telman. Het 2e doelpunt viel in de scrimmage van een corner. Het was niet geheel duidelijk of het een eigen doelpunt was, of dat het Wessel was, maar het doelpunt komt in ieder geval op zijn naam!

De tweede helft werd ingegaan met een gewijzigde opstelling en redelijk wat ouders en belangstellenden langs de lijn! Het werd al vrij vlot 3-0 door weer een doelpunt van die kleine Jol! In Marle dacht men even dat ze binnen waren, maar niets was minder waar. Er werd slecht gevoetbald, en de Heldersen kregen opeens vleugels! Marle stond slecht te verdedigen en er was ook geen sprake van een collectief achterin. Als klapper op de vuurpijl werd er ook nog iemand 5 minuten uitgestuurd. Hellendoorn kon van de ontstane situatie profiteren door vrij vlot 2 goals te maken.

Angstzweet brak uit. Nog een kwartier te gaan. Menigeen zag de FIATAGRI 680 al voor de wagen staan! Oei, bijna een koude douche! Maar er werd stand gehouden, en in een snelle omschakeling waarbij de keeper 20 kilometer uit z’n goal was gekomen werd deze omzeild door de snelle Jol en werd het 4-2. De overwinning was vrijgesteld en MVV ’69 B1 is kampioen.
Er zal spoedig een feest georganiseerd worden ter gelegenheid van het kampioensschap (Ja, Marlenaren staan er wel bekend om dat ze feestjes kunnen bouwen (maar nu met een reden ;-) ) ).

Nog wat foto’s van deze wedstrijd gemaakt door fotografen Eric en Wessel staan overigens in het fotoboek.