MVV '69 wint verdiend van Rijssen B1

Geplaatst op 13-03-2010 14:59.

Op een grauwe zaterdagmorgen werden de vedetten van de B-jeugd vriendelijk verzocht het veld te betreden en wel tegen SC Rijssen B1. In de competitie is Rijssen tot nu toe ongeslagen. Het doelsaldo bedroeg 4 om 2, maar er is dan ook nog maar één wedstrijd gespeeld door Rijssen. Marle heeft daarentegen er al 2 competitiewedstrijden opzitten na de winterstop. Vorige week werd er in en van Almelo gewonnen met 3-6, die wedstrijd werd op het laatst nog wel een spannend potje.

Er ontbraken enkele spelers wegens vakantietrips naar Dubai, New York en Friesland. Zodoende kon de nieuwe aanwinst in de vorm van Jeroen Schonewille zijn debuut maken. Het was eerst even aftasten, maar de eerste degelijke kans was er voor Rijssen. Gelukkig werden de linies in het begin redelijk kort gehouden zodat er druk op geoefend werd. Rijssen wist hier niet altijd even goed raad mee en zodoende was het binnen 25 minuten al 4-0 voor Marle met onder andere keurige doelpunten van Jordy en Lars JoL. Onze keeper moest echter nog één keer in het netje grabbelen de eerste helft want er werd even niet goed opgelet in de defensie en zo kon de snelle spits er doorheen rennen.

De tweede helft was het een ander spelbeeld. Marle kakte wat in en er werd een doelpunt weggegeven door slordig verdedigen. Zo werd het ook nog weer eens onnodig spannend omdat Rijssen het geloof weer een beetje terugvond in tegenstelling tot de eerste helft. De linies lagen de tweede helft ver uit elkaar en dus werd er niet efficiënt gevoetbald. Her en der wat rare akkefietjes op het veld met onnodige overtredingen van Rijssense kant, wat tevens bestraft werd. Het vijfde doelpunt voor Marlese zijde viel door onmeunig hard werken van Sven. De verdediging hield verder prima stand met onder andere goed verdedigend werk van Matthijs. Voor de laatste 20 minuten arriveerde meneer Peugeot 106 ook nog even om een paar meters te lopen op de Marlese weide. De eindstand werd bepaald op 6-2.

Volgende week voetballen we weer thuis, weer tegen Rijssenaren, maar dan tegen Excelsior ’31 B3. Een kwartiertje eerder dan normaal (10:45), dus zet je wekker er maar vast op.