Marle wint de derby tegen Daarle

Geplaatst op 01-05-2010 22:07.

Deze middag stond de wedstrijd M.V.V. 69 - Sp Daarle 1 op het programma.

Vanaf de aftrap waren de Marlenaren niet van plan om Sp Daarle een mooie middag te bezorgen. Toch werd er wat onrustig gevoetbald en uit een aanval van Sp Daarle werd er door Maneschijn al na tien minuten de 0-1 voor Sp Daarle op het scorebord gezet. Hierna werd er wat beter gevoetbald en ging M.V.V. '69 weer opzoek naar het betere spel. Dit lukte ook prima en in de 25ste minuut was het J. Grefelman die de verdiende 1-1 op het scorebord bracht. Daarna een op en neer gaande wedstrijd waarbij de betere kansen toch voor M.V.V.69 waren. De ruststand bleef echter 1-1.

Na de thee waren beide ploegen er van overtuigd dat zij deze wedstrijd om gingen zetten in een positieve uitslag. De M..V.V.-ers waren echter wat slagvaardiger en kregen wat meeer kansen. tot doelpunen kwam het echter nog niet. In de 60-ste minuut werd echter een doorgebroken speler van M.V.V. 69 de doorgang belet binnen de 16 meter en ging de bal de bal op de stip. Ook een speler van Sp. Daarle mocht daarna vroegtijdig gaan douchen. Voor Ronald Sasbrink was het toen een makkie om de de zo begeerde 2-1 binnen te schieten. Daarna was Sp. Daarle de weg volledig kwijt en ging zich beroepen op allerhande middelen die niets met voetballen te maken hebben. De trainer van Sp Daarle wist ook precies wat de scheids verkeerd deed en vergat om zelf met zijn team te gaan voetballen. Ook de grensrechter van Sp. Daarle deelde in maleise en dacht dat het nog steeds nog 30 april was. maar ja we waren toch echt al een weer een dag verder. De betere kansen kwamen er dan gaande weg de wedstrijd ook voor M.V.V. 69. Echter gescoord werd er niet . Dit is echter al het hele seizoen het probleem voor de Marlenaren. Leuk voetballen maar niet scoren. Toch ging M.V.V. 69 gewoon door met voetballen tegen de 10 man van Sp Daarle. en hield dan ook keurig stand.
Bij de mannen van Sp. Daarle werd de frustratie alleen maar groter en dit leidde er toe dat Sp Daarle zelfs in de 90 ste minuut nog een een rode wist te scoren. In de extra tijd wist Sp Daarle alles nog meer op de spits te drijven en scoorde hier nog wat extra gele kaarten mee en ook nog weer een rode.
Al met al een wedstrijd die heel wat positiever had kunnen uitpakken als beide ploegen zich alleen met het spelletje voetbal hadden bezig gehouden. Maar ja iedereen heeft tegenwoordig verstand van voetbal.

Man of the match: Rick Heisterkamp