Eindelijk weer een overwinning voor dames MVV'69

Geplaatst op 10-05-2010 15:36.

Zaterdag 8 mei kwamen de dames van DES nijverdal op bezoek in Marle! Dit beloofde een zware strijd te worden..
Een spannende strijd ging daarom van start met over en weer goede kansen, na 7 minuten spelen al een grote kans voor Gea Haller. Even later kwam de dames van DES er gevaarlijk uit, maar door goed keeperswerk van Elsbeth werd dit belemmerd. Iets later in de 27e minuut was het weer MVV'69, Alinde Kogelman kwam er goed uit maar miste helaas het doel. In de 30e minuut Lisanne Tighelhoff een mooie kans, ook deze bereikte het doel helaas niet. Daarna was het weer DES die kans zag te scoren, maar ontbrak in de afwerking door weer een paar goede reddingen van Elsbeth! 2 minuten voor rust was het dan eindelijk raak, Gerlinde Kleinjan wist de score te openen door een goede steekpas van Anita Veurink, 1-0.

Na de thee eigenlijk hetzelfde spelbeeld, MVV'69 moest zorgen niet te verslappen en de voorsprong te behouden! Maar gelijk naar de aftrap creeƫrde DES een grote kans, Gonneke Bartels wist dit tegen te houden en voorkwam hiermee de gelijkstand. Kort daarna kwam DES er weer gevaarlijk uit, maar door goed keeperswerk bereikte de bal het doel niet. In de 52e minuut mist Anita Veurink maar net vanuit een hoekschop. Even later Lisanne Tighellhof die net het doel mist vanaf de 30 meter. Na 58 minuten spelen was het DES die wist te scoren en er een gelijkstand van maakte, 1-1. Daarna volgden er nog veel grote kansen voor DES, maar door het slordig omspringen en goed keeperswerk wisten ze het doel niet meer te bereiken. In de 70e minuut een vrije trap voor MVV'69, genomen door Anja Kamphuis, deze kwam perfect bij Gerlinde Kleinjan, waaruit ze wist te scoren, 2-1. Nu was het zaak voor de dames van MVV'69 om op voorsprong te blijven en het niet meer uit handen te geven! Dit lukte, na een erg spannende strijd wist MVV'69 de 3 punten te pakken!

Beste speelster: Elsbeth