Dames MVV'69 geeft overwinning uit handen

Geplaatst op 16-10-2010 18:42.

Deze zaterdag stond de wedstrijd thuis tegen Sparta op het programma.
De eerste helft begon goed voor MVV'69! Na 6 minuten spelen de 1-0 al, een corner goed genomen door Anja Kamphuis kwam mooi terecht bij Lisanne Tighellhoff waardoor zij hem perfect afwerkte. Even later kwam Sparta terug, maar door goed keeperswerk van Gerdien Kosters werd de score belemmerd. Toen was het weer beurt voor de dames van MVV'69, Erna Mondeel zag kans te schieten, helaas net naast. Kort daarna in de 15e minuut was het dan wel raak, Gerlinde Kleinjan wist de bal in het net te krijgen door behulp van de wind kwam de bal precies bij haar terecht en scoorde zij de 2-0. Sparta wist even later in de 20e minuut te scoren door een fout in de achterhoede van MVV'69,2-1. Maar de dames van MVV'69 liet de moed niet zakken en ging op zoek naar de 3-1, deze kwam er in de 35e minuut, gemaakt door Lisanne Tighellhoff. De dames van MVV'69 combineerden goed en wist mooie kansen te creeƫren, toch was het vlak voor rust Sparta die nog wist te scoren en de stand op 3-2 zette.

Na de rust was het zaak voor MVV'69 om de score uit te laten lopen en op voorsprong te blijven. Maar wat zoals altijd gebeurt was het eerste doelpunt tegen, Sparta wist de score gelijk te trekken in de 52e minuut, 3-3. De dames van MVV'69 lieten het er niet bij zitten en kwamen er gelijk gevaarlijk uit met een tegenaanval, een perfecte bal vanaf de achterhoede, Anja Kamphuis gaf een lange bal over op Gerlinde Kleinjan, waaruit zij een prachtig doelpunt wist te scoren, 4-3. In de 60e minuut wist Lisa Mondeel nog een mooi doelpunt op haar naam te zetten, 5-3. Wat hierna gebeurde is voor iedereen nog een raadsel, de druk viel weg bij MVV'69 en combineren was ver te zoeken.. Zeker al met de gedachten bij de eerste overwinning, want dat leek het te worden. Sparta profiteerde hier van en ging door met voetballen waar MVV'69 gestopt was. MVV'69 zag nog wel een paar keer kans om te schieten, o.a. Lisanne Tighellhoff en Gea Haller probeerden het nog een keer, maar geluk ontbrak. Een reeks van doelpunten kregen de dames van MVV'69 om de oren, Sparta wist maar liefst 6 keer te scoren en de eindstand op 5-9 te zetten.

Beste speelster: Gea Haller

Er zijn foto's gemaakt en deze staan in het fotoboek.