Daarle zegeviert in derby tegen MVV

Geplaatst op 21-09-2013 18:42.

(Via HOI Centraal)

In de zaterdag 4e klasse D stond vanmiddag de derby tussen SP Daarle en MVV’69 op het programma. Daarle wist tot nu toe zowel een wedstrijd te winnen als te verliezen. MVV verloor zijn beide wedstrijden tot nu toe en ging in Daarle op zoek naar de eerste punten van het seizoen.

De eerste helft was een gelijk opgaande strijd met in het eerste gedeelte een goed aanvallend Marle. Daarle had hier moeite mee maar herpakte zich goed in het tweede gedeelte van de eerste helft. Vlak voor rust kwam dit in de score tot uitdrukking. Twee snelle goals achter elkaar van Jeroen Schumer en Harald Maneschijn vlak voor rust zorgden ervoor dat Daarle comfortabel de kleedkamer opzocht. MVV’96 moest dus met een flinke domper aan de thee beginnen.

In de tweede helft had Daarle ietwat het betere van het spel, maar het was Marle die de aansluitingstreffer wist te scoren. In de 59e minuut was het Stefan Eektimmerman die MVV weer hoop gaf. MVV gaf vervolgens veel druk op Daarle en deed alles om de gelijkmaker te forceren. Jeroen Schumer deed zijn ploeg dan ook een groot plezier toen hij in de 90e minuut de bevrijdende 3-1 eindstand op het scorebord zette. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en kon Daarle de drie punten bijschrijven.

Volgende week staat voor Daarle de uitwedstrijd tegen SVVN op het programma. MVV’69 ontvangt dan thuis Bruchterveld.