Hellendoorn krijgt voetballes

Geplaatst op 05-10-2013 20:40.

Vorige week was onze tegenstander Hulzense Boys. Deze wedstrijd werd overtuigend gewonnen met 8 – 0. Voor ons toch een goede uitslag, want op die zaterdag ging het al over volgende week want dan moeten we tegen Hellendoorn voetballen. Ook afgelopen week op de Jan Barbierschool was dit een veel besproken onderwerp. Spelers van Hellendoorn en MVV’69 zitten in dezelfde groep, en dan wordt er geprobeerd om wat meer informatie van de tegenstander te krijgen. Wie is bij jullie de beste speler en op welke positie staat hij in het veld, ik denk dat wij zeker van jullie gaan winnen. Super dat zoiets de hele week al speelt en zo bereid je je voor om zaterdag goed voor de dag te komen en met goed voetbal te winnen van je tegenstander. En dan is het zaterdagmorgen. Wel wat vroeg wakker, kwart voor 6, maar zo heb je natuurlijk alle tijd om je goed voor te bereiden. Om kwart voor 10 waren de spelers bij MVV en we gingen richting Hellendoorn. Iedereen had er zin in. Prima voetbalweer en een gezonde wedstrijdspanning. Hoe kon het ook anders, twee teams die nog geen wedstrijd hadden verloren. Hellendoorn met een wedstrijd meer en een beter doelsaldo zet je zo 1,2 3 nog niet opzij. Dat zo’n wedstrijd bij familie leden ook leeft was ook duidelijk zichtbaar. Veel ouders, opa’s en oma’s hadden de moeite genomen om hun kinderen en team aan te moedigen. De wedstrijd kon eindelijk beginnen. Ook de spelers van MVV hadden een opdracht mee gekregen om deze tegenstander te bestrijden. En hier gaven de oranje hemden gehoor aan. Vanaf het begin werd onze tegenstander vast gezet, Hellendoorn kreeg geen enkele mogelijkheid om de bal wat langer in bezit te houden, steeds waren het de spelers van MVV die gelijk de tegenstander onder druk zetten en weer een nieuwe aanval op konden zetten. Het kon ook niet uitblijven dat MVV de score na tien minuten opende. Maar wat Hellendoorn ook probeerde, ze kwamen bijna niet van hun eigen helft. De spelers van MVV voelden zich als een vis in het water. De tegenstander werd met veel werklust en goed voetbal weggespeeld, ruststand 0 – 7. De verbazing was op de gezichten van het publiek van Hellendoorn af te lezen. Hoe kon dit nu, vorige week lukte nog alles en nu lukt er niets, of zou het dit keer aan de tegenstander liggen?

De tweede helft verliep ook voorspoedig. De spelers van MVV hadden wel in de gaten dat ze deze wedstrijd niet meer gingen verliezen, maar dan is het vaak uitkijken geblazen. Maar MVV had hun zaakjes goed voor elkaar en kwam ook in de tweede helft niet meer in de problemen, eindstand 1 – 13. Maandagmorgen op school zullen de gesprekken zeker weer over deze wedstrijd gaan heb ik al gehoord. En ook ik fiets maandagmorgen fluitend naar m’n werk in Hellendoorn.