MVV D1 op kampioenskoers

Geplaatst op 01-12-2013 15:41.

De najaarscompetitie nadert zijn einde en dan is of wordt bekend wie de kampioen in die klasse wordt. Wij als D1 van MVV ’69 liggen op kampioenskoers.

Na het laatste verslag van de D1, waar we vv.Hellendoorn een oorwassing hadden  gegeven, hebben we niets meer van ons laten horen, maar wel laten zien. Enkele wedstrijden werden zelfs met dubbele cijfers gewonnen, en dat is niet alleen omdat de tegenstander geen weerstand bood, maar als toeschouwer of supporter genoot je van de inzet en het samenspel van ons team. Ook de laatste twee wedstrijden, waarbij we meer tegenstand kregen, was het veelal genieten. Broekland, de nummer drie werd vorige week met duidelijke cijfers verslagen, 10 – 0.

Afgelopen zaterdag stond de topper op het programma. Uit tegen Rohda Raalte. Ook dit team presteerde maximaal, en had net als MVV nog geen verliespunten. Vol verwachting en met goede moed reisden we af naar Raalte. Ook de supporters volgden ons weer en waren voor de jongens een steun in de rug. Dat ook in Raalte bekend was dat dit een belangrijke wedstrijd werd, merkte je al voor de wedstrijd. Spelers van Rohda stonden al in groepjes bij elkaar en keken al over deze wedstrijd heen, “als we dit winnen gaan we gezamenlijk patat eten”. Maar eerst moest de wedstrijd nog gespeeld worden. Ook Rohda had een fanatieke supporters groep. Vele ouders, opa’s en oma’s, familie en bekenden en mensen die Rohda een warm hart toedragen, waren op deze wedstrijd afgekomen. Ook wij als MVV ‘ers keken hier van op, zoveel plubliek hadden wij nog niet eerder meegemaakt, een compliment aan alle supporters die de jongens aanmoedigen.

De wedstrijd kon om kwart voor negen van start gaan en na een wat aftastend begin, waren de eerste mogelijkheden er al voor MVV. Maar vanzelf ging het deze keer niet. Ook Rohda liet van zich spreken, en kwamen er af en toe gevaarlijk uit met hun snelle spits.  Maar onze verdediging gaf geen krimp. Halverwege de eerste helft werd er dan toch eindelijk gescoord door MVV.  Nadat de keeper van Rohda al enkele knappe reddingen had verricht, werd hij deze keer toch verschalkt door een speler van MVV, 0 – 1. Dit was ook tevens de ruststand. In de rust werd er benadrukt dat er nog een tandje bijgezet moest worden, sneller de bal rond te laten gaan om zodoende meer kansen te creëren. De meeste jongens vonden dit een geweldige wedstrijd, een uitdaging waarbij de tegenstander veel weerstand bood. De tweede helft kon van start gaan, de jongens waren zeer gemotiveerd, en de tactische aanbevelingen in de rust werden in het veld uitgevoerd, en Rohda werd in de tweede helft weggespeeld. De einduitslag was 1 – 7 in het voordeel van MVV ’69.

Volgende week, zaterdag 7 december kunnen we kampioen worden. Dan voetballen we thuis tegen OZC uit Ommen. De wedstrijd begint om half 11 op sportpark de Leemkamp. Komt allen eens kijken en aanmoedigen, want deze spelers verdienen het na een prachtige eerste seizoenshelft.