De laatste minuut telt ook

Geplaatst op 30-09-2014 18:34.

Zaterdag 27 september 2014, de wedstrijd tegen Drc'12 uit Almelo staat op het program. De verwachting was dat deze ploeg gelijkwaardig zou zijn aan ons 1e, weer eens iets anders na 3 wedstrijden tegen grote verenigingen.

De afgelopen 3 wedstrijden in de competitie gingen helaas verloren. We speelden tegen Svvn (0-4) Blauwwitters (0-3) en Sdc'12 (0-5). Tegen Svvn en Sdc'12 waren wij gewoon niet opgewassen maar tegen de Blauwwitters deden we ons zelf te kort door niet te scoren en te gemakkelijk de goals weg te geven. Tevens lijden we dit seizoen weer aan een bekend Marles probleem namelijk een wisselende selectie. Elke week heeft iemand wel iets waardoor er niet gespeeld kan worden, denk aan blessures, vakantie, werk enzovoort... Natuurlijk heeft elke club en elk elftal hiermee te maken maar bij Mvv waar de spelers al niet voor het oprapen liggen zijn de gevolgen hiervan direct te zien. Onze nieuwe trainer Bert Huesken kan hierdoor vaak niet op de manier voetballen zoals hij die voor ogen heeft. Afijn, hier moeten we een oplossing voor zien te vinden waardoor deze ongemakken in de toekomst beperkt kunnen worden.

Terug naar afgelopen zaterdag, de aftrap vond rond de klok van 3 uur plaats in verband met wat logistieke problemen aan Mvv zijde. De 1e 10 minuten waren van onze zijde goed, de tegenstander kon hun positiespel door goed storend werk van de Marlenaren niet van de grond krijgen. Tevens kon Mvv voorin wat gevaar stichten, ging Marle hier dan een mooie middag tegemoet?

Het antwoord was nee, na 15 minuten kantelde het overwicht naar Drc zijde en kwamen zij steeds vaker gevaarlijk dicht voor het doel van Mvv. Drc kwam vaak dichtbij het 16 meter gebied van Mvv maar kon daarna vaak niet de nodig eindpass geven. Marle verijdelde deze passes vaak goed of blokte het schot op doel. Positief natuurlijk dat onze verdediging op deze manier stand kon houden. Helaas verliep de omschakeling nadat we de bal veroverd hadden niet altijd vlekkeloos waardoor we geen munt konden slaan uit de counter.

Maar dan in de 34ste minuut van de wedstrijd, penalty voor Mvv. Ronald Sasbrink mocht aanleggen voor het schot en hij faalde niet. De eerste competitie treffer voor Mvv’69 was daar. De eerste helft werd uitgevoetbald en we zochten met een 0-1 voorsprong de kleedkamer op.

Het begin van de 2de helft veranderde weinig aan het spelbeeld, Drc viel aan Mvv hield tegen. Maar bij Drc nam de frustratie toe. De stugge Marlese muur hield stand en veel verder dan wat schoten van afstand kwam Drc niet. Tot de 66ste minuut van de wedstrijd, een bal terug op de keeper net iets te kort… doelpunt.

Na de aftrap probeerde Mvv de draad weer op te pakken maar Drc kreeg door het doelpunt vleugels en rook de 3 punten. De kansen voor de Drc aanvallers werden talrijker en tevens gevaarlijker. Toch hield Mvv dapper stand en probeerde via de lange bal en snelheid voorin gevaarlijk te worden voor het doel van Drc.

Zo verstreken de minuten en Mvv leek op het 1ste punt van het seizoen af te stevenen. Dit koste nog wel een rode kaart voor Erwin, die na een nuttige overtreding zijn 2de gele kaart mocht incasseren. De laatste minuut brak aan, nog een vrije schop die kon er ook nog wel bij. En jawel, binnenkant paal vloog de bal binnen.

Blijdschap bij Drc en weer een doffe dreun voor Mvv, wederom kon Mvv met lege handen naar huis. Helaas zit het dit seizoen nog niet mee, hopelijk hebben we aankomende zaterdag om 14.30 thuis meer geluk tegen Rijssen Vooruit.

Tenslotte willen wij onze supporters graag bedanken voor de steun de afgelopen wedstrijden. Ondanks de tegenvallende resultaten staan jullie er toch altijd. Dit waarderen wij zeer en we hopen dat wij jullie snel weer eens kunnen laten juichen.