Geen loon na arbeid

Geplaatst op 27-10-2014 19:59.

25 oktober 2014 half 3 Mvv’69 1 – Asv’57 1 staat op het punt van beginnen. De wedstrijd stond onder leiding van de heer Karkdijk uit Nijverdal. Asv is nooit een gemakkelijke tegenstander voor Marle. Daarbij kwam nog dat Marle weer met een oncomplete selectie moest aftrappen, blessure, schorsing noemt het maar op. Desondanks stonden er weer spelers van het 2e klaar om de lege plaatsen in te vullen.

Aadorp begon goed aan de wedstrijd en kon na 2 minuten voetbal al genieten van een 0-1 voorsprong. Al snel weer een vroege domper in de wedstrijd die Mvv zich zelf kon aanrekenen. Maar goed nog 88 minuten om een gelijkmaker te fabriceren, Mvv ging op jacht.

Marle toonde veerkracht en ging het voetbal gevecht met Aadorp aan. Van matig duelleren of gebrek aan fanatisme of vechtlust was geen sprake bij de Marlese elf. Op de trainingen waren deze tekortkomingen aangekaart, het moest harder, feller en fanatieker. De adviezen van trainer Bert Huesken werden zeker niet in de wind geslagen.

Het resultaat hiervan was binnen het kwartier zichtbaar, Na een mooie combinatie tussen Jordy Bannink en Patrick Jaspers zetten zij Wim Stevens voor de keeper. Deze deed waar hij goed in is scoren. 1-1 het zelfvertrouwen in de jonge Marlese ploeg nam toe en waarom ook niet? De combinaties verliepen goed en Marle verdedigde zich goed, het kan dus wel.

Toch moesten we met een achterstand de rust in, Asv kon uitbreken en faalde niet in de afronding 1-2. Desondanks brak dit doelpunt niet het Marlese zelfvertrouwen. In de rust sprak de trainer de groep positief toe, dit was de instelling die hij verlangde. Ook onderling was de sfeer goed, eindelijk een wedstrijd waarin het resultaat van de training zichtbaar werd. Iedereen was het er dus ook mee eens, op deze voet door en proberen de punten in Marle te houden.

Vol goede moed werd er afgetrapt voor de 2de helft. Waarin het de afgelopen weken nogal eens mis ging in het begin van de 2de helft was het dat deze zaterdag zeker niet het geval. Marle kwam wel direct onder druk te staan maar verdedigde zich goed en op een gegeven moment vocht Marle zich hieronder uit.

Het spel ging nu op en neer en het publiek van Marle en de meegereisde supporters van Aadorp kregen nu een boeiend voetbalgevecht te zien. Mvv had hierin een klein voordeel, het was gevaarlijker voor het doel van Asv en het leek een kwestie van tijd voordat Marle de 2-2 zou binnen schieten.

Maar dat ging niet door, Asv kon via een goed aanval in het strafschopgebied van Mvv komen en schieten. De bal werd nog van richting veranderd maar dat mocht niet baten 1-3. Hier had Mvv niet op gerekend, maar Marle gaf de strijd niet op en trapte weer af.

Hard werken wordt beloond want Marle maakte de 2-3. Niet iedereen was het daarmee eens vooral aan Asv kant. De bal zou over de lijn zijn geweest volgens Mvv, volgens Asv niet. De scheidrechter besloot in het voordeel van Mvv en het stond 2-3. Protesten aan Asv kant mochten niet meer baten.

Marle ging in het laatste kwartier van de wedstrijd op zoek naar de gelijkmaker en vocht voor wat het waard was. Helaas mocht het niet meer baten, Asv nam de punten mee naar Aadorp. Dat Marle minimaal een punt had verdiend stond wel vast. Maar ondanks het verlies was de stemming positief, er was had gewerkt en goed gespeeld.

We moeten proberen deze lijn door te zetten. Lukt dit dan zullen we zeker wedstrijden gaan winnen en de onderste plaats in de competitie gaan verlaten. Zaterdag werd weer het belang van de training naar voren gehaald en iedereen was het er ook met eens dat daar de oplossing ligt.

Tenslotte willen we de spelers van het 2de bedanken die zich voor deze middag beschikbaar hadden gesteld. Elke week is het voor de trainers en leiders toch weer zoeken naar oplossingen, dit lukt elke week toch maar weer dat is een compliment waard. Ook de supporters die deze middag weer naar de Leemkamp waren gekomen willen we bedanken voor hun steun, binnenkort trakteren we jullie op 3 punten.

Aankomende zaterdag spelen we uit om half 3 bij Sportclub Rijssen. We hopen u daar te mogen begroeten.