Achter het net vissen

Geplaatst op 04-11-2014 19:11.

Zaterdag 1 november 2014 half 3 te Rijssen, de wedstrijd Sc Rijssen 1 – Mvv’69 1 staat op het punt te beginnen. Deze middag stond de wedstrijd onder leiding van de heer Steen, hij floot deze middag uitstekend.

Mvv’69 kwam met de volgende namen in het veld:

Doel: Remco Haselhorst

Verdediging: Jasper Bosch, Ronald Sasbrink, Jelle Grefelman(c), Niek Stokman

Middenveld: Jeroen Thijs, Rick Heisterkamp, Patrick Jaspers, Lars Aitink

Aanval: Stefan Eektimmerman, Wim Stevens

Bank: Dennis van de Boom, Erwin Poots, Stefan Poots

Staf: Bert Huesken (trainer), Jan Sasbrink (leider), Gerrit Hemmink (vlagger), Chiel Jansen of Lorkeers(Verzorging)

De wedstrijd ging van start en Mvv ging op jacht naar de 1e 3 punten van het seizoen. Marle mocht een vroeg juichen want na 8 minuten schoot Stefan Eektimmerman ons naar de 0-1. Ronald Sasbrink gaf vanuit achteruit een prima dieptebal op de rappe vleugel spits van Marle. Deze wist de uitgekomen keeper van Rijssen te omspelen en af te drukken voor de 0-1.

Marle speelde vorige week ook al niet slecht en opnieuw stonden de oranjehemden van trainer Bert Huesken hun mannetje op de Rijssense grasmat. Het positiespel was redelijk goed en geduldig zocht Marle zich een weg naar voren. Dit resulteerde in enkele gevaarlijke mogelijkheden voor het Rijssense doel, ook werd Rijssen goed van het voetballen gehouden waardoor voor het Marlese doel weinig te beleven viel.

Na precies een half uur voetballen beloonde Marle zichzelf met de 0-2. Weer afgemeten dieptepass van Ronald Sasbrink en weer Stefan Eektimmerman die sneller was dan ieder ander, kortom Mvv stond met 0-2 voor.

Dat Mvv niet vaak met deze luxe positie te maken heeft bleek uit de manier waarop de marlenaren hiermee omgingen. Binnen 4 minuten mocht Sc Rijssen op gelijke hoogte komen. Bij het eerste doelpunt vocht 1 van Sportclubs aanvallers zich door de Marlese defensie en kon de bal in het doel werken. 2 minuten later werd een strakke voorzet simpel binnen gelopen door een vrijlopende Rijssenaar.

Na 45 minuten werd er met een flinke kater de kleedkamer opgezocht. Tuurlijk was het spel niet slecht en was Marle een dik half uur de baas geweest. Maar de manier waarop Marle die zuurverdiende voorsprong weg gaf was voor velen zeer frustrerend. Maar goed kop op en met een positieve instelling richting de 2e helft.

Dat Mvv danig onder de indruk was van de gebeurtenissen in het laatste kwartier van de 1e helft bleek wel uit de manier hoe wij de 2e helft aangingen. Angstig en twijfelachtig werd er gevoetbald, terwijl in de 1e helft zeker en vastberaden de bal over het veld werd gestuurd. Sc Rijssen had de smaak te pakken en joeg Marle terug op eigen helft.

Er werd ook munt geslagen uit deze aanvallende acties. Na een scrimage in het strafschopgebied kon Rijssen vrij in schieten, 3-2. Wie dacht dat de Marlenaren nu gebroken waren had dat zeker mis. De laatste weken gaan de koppies tijdens tegenslagen niet omlaag. Nee het tegendeel de mouwen gaan omhoog, Marle ging opnieuw het gevecht aan. Good old Dennis van de Boom werd binnen de lijnen gebracht en Ronald Sasbrink werd door geschoven richting de voorhoede.

Dat Marle vers bloed nodig was bleek wel want onmiddellijk was de twijfelende houding bij Mvv verdwenen. Om deze positieve kanteling nog meer kracht te geven werden de gebroeders Poots binnen de lijnen gebracht. Deze 2 spelers gaven het juiste gif aan het Marlese eind offensief.

Dat Rijssen de bui zag hangen bleek wel, een Rijssense middenvelder vond het nodig de bal na het fluitsignaal van de scheidsrechter weg te trappen. De actie leverde hem geel op, 5 minuten later nam deze zelfde speler Wim Stevens op de schop. Deze actie leverde hem tevens geel op en hij kon vervroegd de kleedkamer opzoeken. Hierbij moet gezegd worden de wedstrijd verder sportief verliep.

Mvv ging op zoek naar de gelijkmaker en melde zich nog enkele malen voor het doel van Rijssen. Wim Stevens kwam nog heel dichtbij de 3-3 maar zijn inzet met rechts ging helaas net over. Na ruim 90 minuten vond scheidsrechter Steen het goed en floot hij voor het einde van de wedstrijd.

Wederom geen punten voor Marles 1e 11. Maar gelukkig is de lijn naar boven ingezet en is het spel en de instelling onder de spelers stukken beter. Als wij op deze voet verder gaan pakken we zeker punten in deze competitie. Hopelijk hebben we volgende week meer geluk tegen de buren. Wederom willen wij onze supporters bedanken voor hun steun deze middag.

Zaterdag 8 november staat de derby van de 4de klasse D op het progamma. Mvv’69 thuis tegen Sportclub Daarle.