Frustrerende middag Marle

Geplaatst op 03-12-2014 18:21.

Zaterdag 30 november 2014 14.30 de wedstrijd Mvv’69 1 - v.v. Avereest staat op het punt van beginnen. Vorig jaar werd er thuis verloren van deze ploeg, op bezoek bij Avereest werd er gewonnen. De wedstrijd stond onder de leiding van de heer Hiemstra, die deze middag menig wenkbrauw deed fronsen.

Mvv’69 startte in de volgende formatie:

Doel: Remco Haselhorst

Achterhoede: Jasper Bosch, Ronald Sasbrink, Jelle Grefelman(c), Niek Stokman

Middenveld:Rick Heisterkamp, Jeroen Thijs, Lars Aitink

Voorhoede: Stefan Eektimmerman, Wim Stevens, Patrick Jaspers

Bank: Jordy Bannink, Lars Beumer, Marc Boeve

Staf: Bert Huesken (Trainer), Jan Sasbrink (Leider), Gerrit Hemmink (Vlagger), Marieke Schonewille (Verzorging)

Afwezig:Erik Lammerink, Jarno Thijs ( 2de)

Mvv kwam direct onder druk te staan het was direct duidelijk dat Avereest niet kwam om van het vrije uitzicht te genieten. Marle kon in de 9de minuut de 1e tegentreffer noteren, na een corner was Marle niet bij de les en Avereest profiteerde hiervan. Mvv ging op zoek naar herstel en die leek en vrij snel te komen. Mvv vocht zich een kwartier lang onder de druk uit en het leek een kwestie van tijd wanneer de gelijkmaker zou vallen.

Helaas viel de goal aan de andere kant, geen vlotte aanval briljant afstandsschot of dergelijke. Nee verre van dat, de keeper van Mvv gleed naar de bal en veroverde deze. De bal werd gespeeld alleen de aanvaller van Avereest kwam ook ten val. Voor scheidsrechter Hiemstra was dit genoeg om de bal op de stip te leggen.

0-2 achter en de frustratie liep binnen de selectie van Mvv hoog op. Van deze onrust maakte Avereest dankbaar gebruik en zij wisten via een goedlopende aanval de 0-3 binnen te schieten. Zo gingen de oranje witten met een 0-3 achterstand de rust in.

In de kleedkamer werden de frustraties van de 1e helft geuit. Trainer Huesken eiste een andere instelling van zijn ploeg, het moest feller, geconcentreerder en doelgerichter. Met deze boodschap stapten de Marlenaren de wei weer in voor de resterende 45 minuten.

Onmiddellijk was het Mvv’69 die de lijnen uitzette, van twijfel was geen sprake. Duels werden op het scherpst van de snede uitgevochten en de bal kwam steeds vaker in het 16-metergebied van Avereest.

De 1-3 hing in de lucht, die kwam er ook. Na een vlotte aanval over rechts was het Stefan Eektimmerman die de bal tegen het touw joeg. 1-3 En met nog ruim een half uur op de klok ging menig Mvv supporter er eens goed voor zitten.

Marle verslapte niet en joeg Avereest voor zich uit. Hierbij moet wel vermeld worden dat Avereest met enkele vlotte counters gevaarlijk dicht bij het doel van Mvv kwam. Mvv kreeg een vrije schop op eigen helft. Deze viel over de verdediging van Avereest en Stefan Eektimmerman was er als de kippen bij. 2 verdedigers van Avereest dachten hier anders over en namen Stefan op de schop binnen het16 metergebied. Maar helaas geen penalty toegekend door scheidsrechter Hiemstra, hoewel Marle hier zeker recht op had. Afijn Marle ging door op jacht naar de aansluiting.

Deze kwam er helaas niet, Marle melde zich nog enkele malen in de 16 van Avereest. Ook werd er tot 2 maal toe een overtreding begaan op een Marlenaar binnen de16 metervan Avereest. De strafschop werd ons helaas niet gegund deze middag. Avereest kon nog een doelpunt fabriceren. Na balverlies op het middenveld werd een aanvaller van Avereest alleen voor de keeper gezet en hij faalde niet.

Helaas na 2 wedstrijden weer een nederlaag voor de Marlese ploeg. Er werd weer geleerd van deze wedstrijd en met een goede moed zien wij aankomende zaterdag Dkb uit de Krim tegemoet.

De wedstrijd begint om15.00 inde Krim, wij hopen u daar te zien.