Winst tegen de dames uit Daarle

Geplaatst op 09-11-2015 20:59.

Daarle Uit, altijd lastig… Maar na 90 minuten spelen waren we toch te sterk voor de Daarle. Dat ging niet zonder horten en stoten. Al weken gonsde het door de Marlese catacomben… 7 november spelen we tegen Daarle. “Die moeten we toch zeker winnen!”

Aan de voorbereiding kon het niet liggen. Met een fanatieke training van onze tweede trainer en een volle dugout konden we beginnen aan de competitiewedstrijd tegen Daarle. We begonnen sterk. Maar ook Daarle liet het kaas niet van haar brood eten. Na een overtreding op Lisanne Tighelhof is het voordeel aan onze kant. Na 6 minuten werd de toon gezet met het eerste doelpunt van Gea Haller.  Dat konden we goed gebruiken, want je zag het zelfvertrouwen groeien bij de Marle dames. Maar ook Daarle grijpt het doelpunt van Gea aan om fanatieker te gaan voetballen en het spel blijft gelijk op gaan. Als Sandra met een fenomenaal schot op doel de 2-0 maakt, is het zaak de voorsprong te behouden. Dat gaat tot de rust prima.

Na de thee wordt er alles op alles gezet om met drie punten huiswaarts te kunnen keren en wordt er met man en macht verdedigd en zijn er serieuze kansen aan de kant van Marle. Ook wordt het twee keer erg spannend als Gea en Anja de Daarle keepster proberen te passeren. Beide kansen gaan helaas tegen de lat en erover. Om de spanning erin te houden scoort Daarle een kleine 10 minuten voor het eindsignaal nog, maar is niet sterk genoeg om de uitslag te beïnvloeden.

Met zware benen, een grote glimlach en drie punten kunnen we terug keren naar Marle.

*fotografie: Fotomix Reggestreek