Wedstrijdverslag MVV'69 - DRC'12

Geplaatst op 07-11-2017 18:00.

Zaterdag 4 november 2017 14.30 staat de wedstrijd Mvv’69 1 – DRC’12 op het programma. Voor DRC’12 de laatste wedstrijd van het seizoen. Dit betekent dat de punten die vandaag eventueel behaald kunnen worden weg vallen. Desalniettemin wil Marle deze wedstrijd uiteraard graag winnen. De wedstrijd stond onder de leiding van de heer Holtvluwer.

Mvv’69 startte in de volgende formatie:

Doel: Wessel Ring

Achterhoede: John Hutterd, Marc Boeve, Jelle Grefelman, Jan Heuver

Middenveld: Lars Beumer, Ronald Sasbrink, Arjan Egberts, Stefan Eektimmerman

Voorhoede: Jeroen Thijs, Berry Grotenhuis

Bank: Jasper Bosch, Lars Aitink, Niek Stokman

Staf: Johan Reimink (Trainer), Peter De Weert (Leider), Johan Schutte (Vlagger)

De eerste kans komt vanaf de kant van DRC in de 3e minuut, maar Wessel kan het schot vanuit de tweede lijn eenvoudig tegen houden.

Marle krijgt van DRC ruimte om te voetballen van achteruit en doet dit dan ook. DRC wacht op een foutje van MVV om daarna uit te breken. In de 7e minuut leidt dit echter wel tot een grote kans voor DRC, maar de spits schiet de bal niet goed in. MVV komt hier goed weg.

In de 12e minuut wederom een kans voor DRC, maar de aanvaller van DRC schiet naast. In het eerste kwartier probeert MVV op te bouwen vanuit achteruit en DRC wacht MVV op, wat tot nu toe wel de grotere kansen krijgt.

In de 16e minuut het eerste wapenfeit van MVV. Stefan stuurt Berry de diepte in, maar de bal is net te hard waardoor Berry er net niet bij kan. Helaas, maar Marle komt dichter in de buurt van de goal van DRC.

In de 23e minuut de volgende kans voor MVV. John geeft een lange bal van achteruit en Berry neemt knap aan in de 16, maar de keeper van DRC let goed op en pakt de bal weg voor de voeten van Berry.

MVV blijft druk houden wat leidt tot een schot van Marc Boeve vanaf randje 16, maar dit schot wordt geblokt.

Dan wordt Jeroen in de 26e minuut onderuit gehaald op randje 16. Vrije trap voor MVV en een gele kaart voor DRC is het resultaat. Berry gaat achter de bal staan en schiet de bal slim door de muur heen. 1 – 0 voor MVV!

Na de 1 – 0 verslapt MVV en zet het minder druk en wordt het voetballend wat rommeliger, wat leidt tot dom balverlies in de 37e minuut op het middenveld. De spits van DRC wordt in stelling gebracht en wordt gevloerd in de 16 door Marc Boeve. Een penalty en een gele kaart is het gevolg. De penalty wordt beheerst ingeschoten door DRC, 1 – 1.

MVV lijkt weer wakker en begint weer te voetballen en hoog druk te zetten. In de 43e minuut een foutje achterin bij DRC, waardoor Jeroen kan doorstomen naar het doel van DRC. De ene verdediger is omspeelt, maar de andere verdediger laat hem er niet langs en legt hem neer in de 16, de scheids fluit. Penalty voor MVV en geel voor de verdediger van DRC. Berry pakt de bal en legt hem neer op de penaltystip. Hij schiet hem beheerst binnen en daardoor gaat MVV met een 2-1 stand de rust in.

De tweede helft gaat op dezelfde voet verder als de eerste helft. MVV zet goed druk, wat leidt tot een vrije trap voor MVV in de 46e minuut. Ronald neemt de vrije trap, maar de keeper kan redden en de rebound wordt naast geschoten.

Dan krijgt DRC een kleine opleving, wat leidt tot een kans in de 54e minuut en een vrije trap vanaf de 16 in de 55e minuut. De grootste kans voor DRC komt echter in de 57e minuut. De aanvaller van DRC gaat 1 op 1 af op Wessel, maar Wessel redt en MVV is gewaarschuwd.

MVV begint na de kleine opleving van DRC weer te voetballen wat leidt tot een goede aanval in de 61e minuut. Berry wordt ingespeeld richting de achterlijn en heeft een goede voorzet in huis, Stefan neemt rustig aan in de 16 en schiet de 3 – 1 binnen voor MVV. Een goed uitgespeelde aanval.

Na de 3 – 1 lijkt er niks meer aan de hand voor MVV, maar uit het niets scoort DRC in de 67e minuut de aansluitingstreffer. Een schot vanaf de 16 van de middenvelder van DRC zorgt voor de 3 – 2.

MVV maakt het zichzelf lastig door de wedstrijd niet af te maken, hierdoor blijft DRC in leven en dit leidt in de 79e minuut tot een grote uitbraak voor DRC, maar de bal wordt naast geschoten door de aanvaller van DRC.

In de 80e minuut komt MVV er weer goed uit. Berry stuurt Stefan de diepte in en deze geeft goed voor richting de tweede paal, Jeroen is net te laat om de 4 – 2 in te tikken.

In de 82e minuut balverlies op het middenveld door MVV. DRC neemt over en gaat met 4 aanvallers op 2 verdedigers van MVV af, maar DRC verzuimt te scoren. MVV komt goed weg.

In de laatste 10 minuten voetbalt MVV de wedstrijd uit en komt het niet meer in de problemen. DRC eindigt nog met 10 man door een tweede gele kaart voor de nr. 10 van DRC in 89e minuut.

Samenvattend een betere wedstrijd dan vorige week tegen Sportclub Rijssen. MVV wist meer kansen te creëren en ze ook af te maken, echter moet de rust bij MVV wel beter bewaard worden. Door af en toe de rust te verliezen in het spel en dom balverlies te lijden kwam DRC er een paar keer gevaarlijk uit.

De volgende wedstrijd voor MVV’69 is op 18 november tegen BZSV de Blauwwitters in Borne om 14:30.