MVV ‘69 1 - Dieze West 1

Geplaatst op 07-04-2019 19:25.

MVV '69 - Dieze West.

Na de onnodige nederlaag van vorige week moesten de mannen van trainer Visscher het vandaag opnemen tegen Dieze west uit Zwolle.
Een lastige pot tegen een team vol met individuele kwaliteiten , veel snelle en behendige spelers in het team van trainer Ijzerman.
Waar MVV als team fungeert doet Dieze West het veelal op individuele krachten, en daar liggen dan dus ook de kansen voor de oranjehemden uit Marle.
De eerste wedstrijd tussen deze 2 ploegen werd een waar doelpunten festijn, de ploeg uit Zwolle won de wedstrijd op kunstgras met 6-4.

Aftrap om 14.30 uur , de pupil van de week werkt na een geweldige solo de bal achter de keeper van Dieze West.
Een speler van Dieze West was 'per ongeluk' zijn scheenbeschermers 'vergeten' maar na eindelijk deze voor te hebben gedaan (wat best lastig bleek) start de wedstrijd.

In de 6e minuut valt voor MVV een gele kaart , Grotenhhuis pakt een speler van Dieze West lichtelijk vast , de speler laat zich duidelijk horen en de scheids reageert hierop met een kaart voor MVV.
De eerste 20 minuten is het vooral aftasten voor MVV , Dieze west is veel in balbezit op de helft van MVV maar breekt niet echt door.
MVV wat de laatste weken prima staat te voetballen heeft het lastig in de eerste 20 minuten , maar echte grote kansen komen er voor Dieze west niet.
In de 26e minuut komt het eerste schot op doel van Dieze West , keeper Marc Boeve staat goed en pakt de bal klem uit de hoek.
Vanaf dat moment kruipt MVV uit de schulp , na een goede pass van Grotenhuis richting de linker zijkant op Eektimmerman volgt er een strakke voorzet voor het doel. Even later volgde er een pass richting de rechterkant van het veld , en na een goede actie van Egberts werd de bal voorgegeven.
Helaas voor MVV was de bezetting voor de goal bij beide aanvallen niet voldoende , MVV kwam steeds meer beter in de wedstrijd en net zoals vorige wedstrijden leidde dit tot prima voetbal en mooie aanvallen van de mannen uit Marle.

In minuut 30 steekt Grotenhuis de jonge Steijn Roelofs weg met een geweldige steekpass en komt 1 op 1 met de keeper , de keeper komt snel zijn goal uit en Roelofs schiet de bal recht op de uitkomende keeper af.
Dieze West blijft hun spel spelen en probeert een versnelling hoger te gaan spelen , de bal word over vele schijven snel rondgespeeld en dit is voor MVV zeer lastig te verdedigen.
De kwaliteiten van MVV zijn de duels, strijd en inzet en de heren uit Zwolle zijn dat niet gewend.
Dit was duidelijk te merken aan de manier hoe de gasten uit Zwolle reageerde op het harde werken van MVV, veel gepraat en geschreeuw na een duel scheidsrechter Floors reageerde veelal op het appelleren van Dieze West en floot het harde werken van MVV vaak af.
Minuut 34 een bal van MVV in de 16 meter bij Dieze West de springt op om komt via via tegen de hand van een verdediger van Dieze West, de scheidsrechter let goed op en fluit voor een penalty.
De word prima ingeschoten door Sasbrink en de 1-0 staat op het bord voor MVV.
Dat Dieze West beschikt over prima voetballers is bekend en dat laat de laatste man van Dieze west ook meerdere keren zien, zowel verdedigend maar ook aanvallend is dit een zeer behendige speler.
Hij probeert in de eerste helft erdoor te komen met een geweldige solo die begon in de verdediging , MVV was niet bij machte om deze speler af te stoppen en zo kwam hij in de 16 meter terecht van MVV.
Gelukkig voor MVV stond de verdediging hem wel in de weg , en kon hij de bal niet goed voor de goal geven van MVV.
In de 42ste minuut komt Dieze West er door en en via een voorzet van de zijkant komt de bal voor de voeten van een aanvaller , deze schiet de bal diagonaal over de grond richting de hoek, hier volgt een geweldige redding van keeper Boeve op en houd hij MVV hiermee op de been.

MVV bleef hun ding doen en stond prima te spelen zowel aanvallend en verdedigend doen de mannen van trainer Visscher het de laatste weken goed en willen hun vorm van na de winterstop doortrekken.
Dieze West kon hun spel niet spelen wat ze gewend zijn en dat was ook duidelijk te merken , waar het thuis op kunstgras bij vlagen MVV alle hoeken van het veld liet zien was dit vandaag anders.
Het veld in Marle kunnen ze niet aan wennen , terwijl de groene grasmat van MVV er prima bij ligt vergeleken met de groene betonmat in Zwolle, enige verschil hierin is dat de een wat vlakker is dan de andere.

Met een 1-0 voorsprong de rust in , wat niet eens onterecht was te noemen voor de mannen uit Marle.
Na de rust was gelijk de eerste mogelijkheid voor MVV en kwamen ze beter uit de kleedkamer dan vorige week.
In minuut 55 komt de laatste man weer op van Dieze West en dit keer word hij gestopt op een meter of 20 van de goal van MVV met als gevolg een vrije trap voor Dieze West.
De bal word snel genomen door Dieze West en met een simpele steekpass staat er een speler oog in oog met keeper Boeve, deze speler schiet de bal over de grond richting de goal , Boeve schampt de bal nog met de voet maar kan helaas niet de 1-1 voorkomen.

De eerste wissel van MVV komt in de 61e minuut Mart Roelofs verlaat het veld voor Jasper (ik heb een vraag) Bosch.
de 2e helft is qua spelbeeld niet veel anders als in de 1e helft , beide ploegen hebben wat kansen en schoten van afstand.
De strijd word veelal gevoerd op het middenveld, Dieze west speelde de bal veel achterin rond en zochten steeds vaker de lange bal.
MVV stond prima in de organisatie en Dieze West kwam er niet door.
In minuut 77 komt de 2e wissel voor MVV Stefan Eektimmerman verlaat het veld voor Jeroen Thijs.

78ste minuut weer een prima bal van de goed spelende Grotenhuis op Steijn Roelofs weer 1 op 1 was het de keeper die redding bracht voor Dieze West.
In de 80ste minuut komt Stefan Boeve in het veld voor Steijn Roelofs.
Dieze West legt de druk meer op MVV en gaat vol in de aanval om de 3 punten mee te nemen richting Zwolle dit leid tot een aantal afstandsschoten en hoge ballen richting de spits voor Dieze West.
MVV gaat hier goed mee om en reageert hier aanvallend op en in de 85ste minuut komt Arjan Egberts 1 op 1 te staan met de keeper van Dieze West.
Arjan kreeg teveel tijd en kwam hierdoor aan het twijfelen , Arjan had zijn veters nog kunnen strikken zoveel tijd kreeg hij, maar besloot om snel te schieten ipv een hoekje te kiezen en schiet hij de bal recht op de keeper van Dieze West.
Dit had de 2-1 voor MVV moeten zijn maar kansen benutten is voor MVV de laatste weken een dingetje aan het worden.
Net voor het einde van de wedstrijd krijgt Grotenhuis de bal in de voeten en speelt 3 man van Dieze West , hij komt met een geweldige actie in de 16 meter oog in oog te staan met de keeper, de bal word niet goed ingeschoten en gaat strak naast de paal het zijnet in.

Al met al een prima resultaat voor MVV maar toch een kleine zure nasmaak aan de uitslag.
Met 6 gelijke spelen en een overwinning reizen de mannen trainer Visscher volgende week af richting Daarlerveen.

Om 14.30 uur trappen ze af tegen de nummer 3 uit de competitie , een lastige opgave.... maar niets is onmogelijk!!