MVV ‘69 1 - Wilsum 1

Geplaatst op 07-04-2019 19:48.

09-03-2019

Eerste 3 punter van dit seizoen voor MVV 69

Na 5 gelijke spelen was er dan eindelijk de eerste overwinning van dit seizoen voor de mannen van trainer Visscher.

De weersomstandigheden waren niet al te best deze dag en het veld was dan ook lastig bespeelbaar , dat werd tijdens de wedstrijd ook zichtbaar hier hadden beide teams ook last van en de scheids had het hierdoor ook lastig vandaag. Er werden dan ook bepaalde situaties bijzonder ingeschat door de man met de fluit , afijn hier hadden beide teams mee te doen.

De eerste mogelijkheid was voor Wilsum , de keeper van Mvv gleed door het gladde veld weg waardoor de bal uit de handen glipte van keeper Boeve. Wilsum kreeg hierdoor een mogelijkheid maar de bal werd hard voorlangs geschoten. Mvv kwam steeds beter in de wedstrijd en kwam dan ook steeds beter aan het voetballen ondanks de weersomstandigheden, dit resulteerde in aardig wat mogelijkheden voor de thuis ploeg , aanvaller Eektimmerman en Roelofs kregen een aantal mogelijkheden maar door de wind en veld werd het lastig om af te ronden. Eektimmerman kreeg nog een grote mogelijkheid in de 30e minuut hij kreeg de bal in de 16 voor de voeten maar het het vizier net wat te hoog staan. Wilsum probeerde het voetballend op te lossen door veelal de bal achterin rond te spelen via het middenveld de aanvallers te zoeken, door de weersomstandigheden en sterk verdedigen van Mvv resulteerde dit alleen tot afstandsschoten van de heren uit Wilsum. Mvv stond ook als een team te spelen keihard werken voor elkaar en voor elke centimeter strijden.
De 1-0 kwam niet geheel onverwachts de heren van Mvv kregen het veld wat meer onder controle en door een diepte pass van Sasbrink kwam de 1-0 tot stand. De keeper van Wilsum kwam zijn doel uit en door de wind en het veld maaide de sluitpost compleet over de bal heen en deze verdween hobbelend en rustig in de goal van Wilsum.

Na de thee kwamen de weergoden ook weer om de deur kijken en dit resulteerde de eerste 5 a 10 min tot een hevige regen en hagel bui , maar de mannen van trainer Visscher blijven gewoon doorgaan waar ze de eerste helft mee geëindigd waren , keihard werken en de wedstrijd steeds meer tot zich trekken. Wilsum kreeg de 2e helft ook nog wat mogelijkheden, doordat het team van de heren uit Wilsum niet van laagvlieger Mvv wilde verliezen bracht het steeds meer aanvallende input. Dit resulteerde in 2 goede reddingen van keeper Boeve van Mvv en een bal op de lat , Wilsum had zichtbaar meer last van de omstandigheden dan de heren uit Marle want Mvv was het die de score had moeten verdubbelen , Mvv had net zoals de 1e helft de wedstrijd onder controle. Helaas voor Mvv stond het vizier niet scherp en de laatste pass richting doel was ook vaak niet goed. Toen de arbiter de wedstrijd ook affloot na 10 min blessure tijd was iedereen hier ook blij mee aan Marle kant, ook de supporters van Wilsum waren er blij mee want hun hadden een koude en natte middag gehad op sportpark De Leemkamp

Al met al een zwaarbevochten en bijzondere wedstrijd voor de mannen van trainer Visscher die hierdoor op 6 punten los komen van rivaal Daarle.
Wilsum had met een overwinning zich in de top 4 kunnen nestelen maar gingen met 0 punten in het busje weer richting huis.