MVV'69 verliest in jubileum wedstrijd van Fc Twente All Stars

Geplaatst op 21-05-2019 13:09. Laatst gewijzigd op 28-05-2019 18:19.

Zaterdag 11 mei werd er gespeeld tegen Fc Twente All Stars in het kader van het 50-jarig bestaan van MVV'69.

Een wedstrijd waar eigenlijk genieten de hoofdmoot was maar ook zeker de wil om te willen winnen van de oud eredivisie spelers, coach Achterberg van Fc Twente had gelijk al ingegrepen Jeroen Heubach was te laat aanwezig (door verplichtingen in de kroeg) en belande daarom op de bank.
Een wedstrijd die 2x 35 minuten duurde werd gewonnen door FCT met 2-3, met 2x 35 minuten was leider Peter zeer content mee ‘20 minuten eerder aan de bier’

Sportpark De Leemkamp stroomde aardig vol en om 14.30 uur floot de scheidsrechter voor aanvang wedstrijd.
De pupil van de week scoorde vrij gemakkelijk en vierde dit alla Ronaldo en eindigde met een SIIIIIII.....

De eerste kans kwam in de 5e minuut voor MVV, na een goed combinatie tussen J Grotenhuis en Egberts kwam Egberts 1 op 1 met de keeper te staan, de uitkomende keeper van FCT pareerde het schot van Egberts.
Nog geen 2 minuten later was de volgende kans er voor MVV, een voorzet van de rechterkant werd prima teruggelegd op J Grotenhuis deze schoot de bal laag in de hoek maar weer kwam de keeper met een prima redding voor de dag.
In minuut 13 komt het eerste schot van FCT op het doel van keeper Boeve, de bal werd niet zuiver genoeg ingeschoten en kan gepakt worden door keeper Boeve.
Gezien het veldspel, balbehandeling en crosspasses kun je duidelijk merken dat de mannen van FCT nog prima kunnen ballen, ziet er allemaal prima uit en ballen over 40 mtr worden met grootste gemak op speelse wijze aangenomen.
Bij MVV verloopt de eerste helft matig zal het de spanning zijn.....? of zijn het de biertjes van de vrijdag avond in de tent? die tijdens de reünie genuttigd zijn.
Minuut 21 een vrije trap voor MVV, helaas gaat de bal van B Grotenhuis net over de goal.
Paar minuten later een bekeken schot op goal van keeper Boeve maar met een fantastische redding rammelde hij de bal uit de goal.
Trainer Visscher wilde elk lid van de selectie laten spelen en kon ook zo jongens op bepaalde posities uitproberen.
MVV leek in minuut 28 op voorsprong te komen, na een goede aanval werd de bal prima breed gelegd in de 16 meter op Egberts door Eektimmerman, helaas voor Egberts was de keeper van FCT er weer als de kippen bij en hield de bal goed tegen.
In de omschakeling zette FCT een beetje aan en kwamen ze op een 0-1 voorsprong, na de kans van MVV schakelde FCT snel om en werd de bal na een prima aanval simpel achter Boeve getikt.
Fc Twente bleef hun dingetje doen rustig rondspelen en af en toe een schot lossen, maar gelukkig voor MVV stond Boeve erg sterk te keepen en hield hij MVV op de been.

Na de thee en een aantal wissels verder kwam MVV beter in de wedstrijd en speelde de 2e helft vele malen beter.
MVV maakte in minuut 8 van de 2e helft de 1-1 door een prima steekpass op de diepgaande J Grotenhuis en hij ronde deze prima af.
Bij FCT kwam de conditie om de hoek kijken en namen wat gas terug dit resulteerde in vele mogelijkheden voor de mannen in oranje.
Na 15 min gespeeld te hebben komt MVV op voorsprong de rappe Eektimmerman werkt de bal vakkundig achter de Enschedese goalie en zo komt er in Marle de 2-1 op het score bord te staan.
FCT was weer een beetje op adem gekomen en deed opeens weer mee in de wedstrijd, kregen weer een aantal prima mogelijkheden maar troffen geen doel mede dankzij de prima keepende Boeve.
Elk selectie lid mocht vandaag spelen en zo ook keeperstrainer Altena van MVV die na 1,5 jaar weer eens onder de lat stond tijdens een wedstrijd, echter beleefde hij geen prettig debuut voor de oranje hemden.
Rond minuut 28 valt ongelukkig de 2-2, de bal komt voor de voeten van verdediger M Roelofs van MVV hij wil de bal wegwerken maar raakt de bal compleet verkeerd en verwerkt de bal in eigen doel.
FCT komt een paar minuten voor het einde van de wedstrijd op 2-3, een voorzet in de 16 meter van MVV word verkeerd ingeschat door  keeperstrainer Altena van MVV mede door de zon en te laat reageren schat hij de situatie verkeerd in en word de bal simpel doorgekopt en binnen getikt door FCT.
Fluitsignaal klinkt voor einde wedstrijd en met een ongelukkige en zure 2-3 nederlaag met zijn allen de tent in om daar het feestweekend af te sluiten. PROOST