Dik verdiende overwinning MVV'69

Geplaatst op 30-09-2019 15:12.

MVV’69 heeft de eerste 3 punten binnen het team van trainer Visscher wist vrij eenvoudig te winnen in Almelo op sportpark De Riet van DRC’12 met 1-3.
14.30 uur floot scheidsrechter Marschalk voor aanvang wedstrijd, wat gelijk opviel was het lange gras op het hoofdveld en in combinatie met de regen die er viel was het bij vlagen bijzonder lastig om op dit veld te voetballen. De pupil van de week had hier echter weinig last van hij verschalkte keeper Haselhorst van MVV’69 vrij gemakkelijk.
MVV’69 startte gelijk sterk aan de wedstrijd en ook al snel was duidelijk dat DRC’12 niet bij machte was om het MVV lastig te maken. MVV kreeg ook al binnen 5 minuten een aardige mogelijkheid om de score te openen,  Arjan Egberts zet goed druk op de verdediging van DRC en veroverde de bal , legt de bal terug op Steijn Roelofs maar schoot de bal over de goal. Minuut 8 een schot van MVV net buiten de 16 helaas word deze ietwat slap ingeschoten en de keeper verwerkt deze prima. DRC vond het wel prima zo leek het en probeerde constant het tempo eruit te halen, MVV kreeg ook veel ruimte voor de opbouw en de verdediging van MVV had het vandaag enig zins makkelijk. Het eerste schot van DRC kwam in minuut 18 vanuit een vrije trap deze werd over de goal gekeken door keeper Haselhorst. Een paar minuten later staat Stefan Eektimmerman 1 op 1 met de keeper van DRC maar de alerte keeper houd de bal prima tegen met de voeten. Vanuit een ingooi is het weer Eektimmerman die met de bal aan de haal gaat en met een prima beweging vuurt hij een schot af in de korte hoek weer zit de keeper hier prima bij. Minuut 30 is het Jesper Grotenhuis die het ook maar eens probeert en met een fraaie showduik houd de keeper de bal uit zijn goal. MVV’69 krijgt veel kansen maar weet ze niet te benutten, DRC loopt veelal achter de oranje hemden aan en speelt ook veelal de lange bal. Conditioneel gezien is MVV veel fitter dan DRC dit was dan ook duidelijk te zien op het veld. Arjan Egberts kopt de bal over in minuut 35 na een goede voorzet van captain Rick Heisterkamp. Sja en dan……. DRC captain de Vries komt op een miraculeuze wijze ten val in de 16 meter van MVV en de scheidsrechter beoordeeld dit als een overtreding en geeft een penalty aan DRC en zo komt DRC geheel onterecht op een 1-0 voorsprong in de 38ste minuut. MVV is daar een beetje uit hun doen van en neemt even pas op de plaats, met veel balbezit en zoekende naar ruimtes gaat het bijna mis net voor rust; een momentje van onoplettendheid op het middenveld van MVV maar gelukkig voor MVV word de voorzet van DRC naast de goal verwerkt door de spits van die oog in oog met keeper Haselhorst stond. Trainer Visscher kon zijn ploeg qua voetbal de complimenten geven, voetballend gezien was de ploeg veruit de betere maar dan moet je jezelf belonen.
Ongewijzigd komt MVV de 2e helft het veld op, en met de gedachte zo doorgaan en de doelpunten komen wel. Gelukkig voor MVV en de trouwe meegereisde supporters vielen de doelpunten ook. Gelijk na de rust was het weer MVV wat van zich liet horen een vrije trap van MVV word net voorlangs gekopt door Rik Huiskens. In minuut 52 is daar eindelijk het verdiende doelpunt van MVV , Stefan Eektimmerman word in de 16 aangespeeld en via een prima aanname en een schot vanuit de draai zet hij de 1-1 op het bord. MVV bleef door gaan met creëren van kansen en had DRC volledig in de tang. Na een snel genomen vrije trap komt de bal voor de voeten van Mart Roelofs helaas ziet hij zijn schot voorlangs gaan. Eerste wissel bij MVV Arjan Egberts verlaat het vel voor Jeroen Thijs. Een paar minuten later is het af en toe wat onaardig aan de kant van DRC richting MVV en is het DRC aanvoerder wat even een klein stukje toneel wilde spelen, door zichzelf in het gezicht te slaan en ten gronde vallen als een stervende zwaan probeert hij MVV een kaart aan te smeren. Hier trapte de scheids gelukkig niet in. MVV bleef rustig en zakelijk en trok daarmee ook aan het langste eind, in minuut 75 besloot Jesper Grotenhuis maar weer eens te schieten maar ook hier stond de keeper op de goede plek. De verlossende 1-2 kwam van het hoofd van Steijn Roelofs en prima aangesneden vrije trap van  Ronald Sasbrink word goed richting lange hoek gekopt en zo staat ook de verdiende 1-2 op het bord. DRC is nu helemaal gebroken en door goed druk houden van MVV word het een gatenkaas achterin bij DRC en veel passes worden ook simpel onderschept. 2e wissel aan Marlerse kant Jasper Bosch verlaat het veld voor de jonge Jelmer Ekkel. In minuut 84 is het Eektimmerman die de brommer maar weer eens start en met een perfecte voorzet de net ingekomen Jelmer Ekkel bereikt maar helaas voor MVV kopt hij de bal over een lege goal. Minuut later ligt hij er dan wel in balverlies van DRC en de bal komt terecht bij man of the match Eektimmerman en met een goede actie omspeelt hij de keeper en tikt hem simpel binnen. Gelijk na die goede actie werd Eektimmerman ook gewisseld de puf was eruit en voor hem kwam Jesse Ekkel in het veld. Jesper Grotenhuis pakt goed de bal af ter hoogte van de middenlijn en stuurt Jeroen Thijs de diepte in Jroen stormt af op de keeper de bal had breed gemoeten op de meegelopen Jelmer Ekkel maar hij besluit zelf te schieten en via de keeper is de kans op 1-4 voorbij. Terechte overwinning van de mannen van trainer Visscher en de eerste 3 punten zijn een feit!.
Volgende week gaat de reis richting Rijssen dan word er gepeeld tegen SP Rijssen.                                                                           Opstelling MVV:  Haselhorst,Huisken,Stokman,Heisterkamp©️,Bosch,Sasbrink,J Grotenhuis,M Roelofs,S Roelofs,Eektimmerman,Egberts
Wissels: Thijs,B Grotenhuis,Jesse Ekkel,Jelmer Ekkel