Beste spelers & topscoorders van de gemeente

Geplaatst op 5-06-2009 11:23.

Van: Sportwebhellendoorn.nl

Donderdagavond 4 juni werden vooraf aan de prijsuitreiking van de HVC bokaal de bekers uitgereikt van de voetbalklassementen in de feesttent van MVV '69. Wethouder Johan Coes reikte de bekers uit.

Bij de heren is Thijs Heuvink van vv Hellendoorn topscorer uit de gemeente Hellendoorn geworden met 18 doelpunten.
Thijs moest in de derby tegen SVVN op 2 mei geblesseerd afhaken met een verdraaide knie. Daardoor miste hij ook het ‘toetje’ in de vorm van de nacompetitiewedstrijden en promotie naar de 2e klasse.
Henk Mennegat is de trainer die Hellendoorn liet promoveren. Toch knap als je de finale met 3-0 wint van Enter Vooruit waar eerder SVVN met 4-1 verloor. Volgend seizoen dus de derby Hellendoorn – Hulzense Boys.

Als beste speler werd Jan Geert Wagenaar van s.v. Haarle gekozen met 10 punten.
Mede door Jan Geert Wagenaar werd Haarle vorig seizoen kampioen. Hij stond toen al hoog in het klassement. Dit seizoen vervulde hij keer op keer een heldenrol maar kon niet verhinderen dat Haarle terugkeerde naar de 4e klasse.
Toen halverwege de officiële trainer de benen nam, nam Willie Verhoef het stokje over. Willie heeft al eerder als interim-trainer fungeert en toen zijn ze kampioen geworden. Dit keer lukte het niet.

Bij de vrouwen pakt werd Ilze de Vries van s.v. de Eversberg twee prijzen.
Zij werd topscoorster met 75 doelpunten en tevens beste speelster met 6 punten.
Zij pakt daarmee voor de 3e keer de prijs als beste schutster uit de gemeente Hellendoorn. De uitverkiezing als Beste Speelster heeft ze niet alleen te danken aan de vele doelpunten die ze maakte maar ook als middenveldster. Het zou te goedkoop zijn om de man/vrouw als Beste te kiezen, die de meeste doelpunten maakt. Haar tomeloze inzet op het middenveld en altijd kiezende voor een voetballende oplossing, maken haar als de compleetste speelster uit de gemeente.
Trainer Gerrit Timmermans maakte van haar een completere speelster. Zag dat zij niet alleen een neusje voor doelpunten heeft maar op alle plaatsten inzetbaar is.
Iedere winnaar ontving 2 bekers. Een wisselbeker en een blijvend aandenken. (incl. bos bloemen beschikbaar gesteld door jubileumcommissie MVV’69).