E1 tegen koploper competitie

Geplaatst op 14-10-2007 00:10.

Zaterdag 13 oktober is een datum dat de jongens en dame van E1 met angst en beven tegemoet zagen. Uit, tegen de koploper van de competitie nl. het E4-elftal van De Zweef. De Zweef tot nog toe ongeslagen en met ons eigen team op de derde plek, genoeg ingrediënten voor een spannende match. De voorafgaande trainingen waren vooral gespitst op tactisch spelen; zoek de vrije man, houd overzicht en bovenal "laat je niet gek maken"! Dat de trainingen zijn vruchten afwierp bleek vrij snel want tegen de verwachtingen van ons jeugdige team in, scoorde Marle al redelijk snel en bracht Rainald, met een overigens schitterende goal, ons op een 0-1 voorsprong. Ietwat beduusd liepen beide teams naar hun eigen helft, want zowel De Zweef als MVV had dit niet verwacht. De wedstrijd werd vervolgd en Marle oefende constant druk uit. Jeroen bracht ons vervolgens op 0-2 vanuit een perfect uitgevoerde opbouw. Het duurde niet lang voordat De Zweef liet zien waarom zij koploper zijn. 1-2 Werd gemaakt. De gelijkmaker bleef ook niet lang achter. Terug bij af.....of niet? Nee tuurlijk niet, MVV achtte zich niet langer kansloos en sloeg terug. Jeroen zette Marle op weer een voorsprong en net voor rust was De Zweef weer terug in de wedstrijd door hun 3e doelpunt te scoren. Ruststand 3-3. Tijdens de rust werden onze jongens door het trainende duo, Jan en Gerdien, geprezen om hun spel. Nieuwe tactiek c.q. opstelling werden bekend gemaakt en behalve wat verschuivingen op het veld, vond de grootste verandering plaats in de goal. Joerie had de 1e helft fantastisch gekeeped maar mocht de 2e helft van shirt verwisselen. De keeperstrui ging naar Robin en Joerie mocht zich uitleven in de voorhoede. Dat dit geen verkeerde beslissing was van de trainers liet Joerie, met misschien een klein beetje tegenzin, zien toen hij het vierde doelpunt scoorde. De Zweef was echter nog niet uitgespeeld; de gelijkmaker volgde al gauw. Deze reporter of eigenlijk een zeer bevooroordeelde toeschouwer kon de spanning niet meer aan en bewoog zich als een ietwat hysterische moeder langs de lijn. Adrenaline op deze hoogte en in deze mate had zij nog niet eerder deze competitie mogen ervaren. Dit is wat we een wedstrijd noemen: Knokken, scoren, voorsprong, gelijkstand, knokken, scoren, voorsprong, gelijkstand........
Joerie scoorde weer, door wederom een perfect opgebouwde aanval en dit werd nogmaals herhaald. 5 Minuten voor het eindsignaal stond Marle met 2 doelpunten voor. MVV massaal in de achterhoede? Welnee, we gaan voor meer! Rainald en vervolgens Jeroen brachten de eindstand op 4-8!!!! De koplopers verslagen op hun eigen terrein; wie had dat kunnen of durven dromen? Met angst en beven een wedstrijd tegemoet zien, maar met bloed, zweet en tranen ( ja, ook die waren er) gewonnen. De reporter is sprakeloos en nog steeds een beetje in een roes, want dit riekt naar meer. Toch? Conclusie: Door samenspel en vechtlust komen jullie heel ver. Iedereen deed wat van hem of haar verwacht werd. Jullie zijn een TEAM!! Grote complimenten en zoals Robin zo prachtig verwoordde: Rohda nog, en dan möt wie op de karre!