Groep 3 verplettert tegenstander Excelsior, 0-5

Geplaatst op 27-10-2007 21:03.

Hallo mensen,

Vandaag was het dan eindelijk zover. Zoals gewoonlijk hadden we ons als team weer goed voorbereidt, waarbij enkelen de avond ervoor de nodige vitaminen tot zich genomen hadden. Nadat nagenoeg iedereen op tijd was (aanvang 11:45 uur), normaal is dat niet het geval, gingen we op pad naar het altijd fijne "Riessen" om aldaar te voetballen tegen de plaatselijke Excelsior, team 16. Onderweg naar de voetbal moest er door enkele nog wat inkopen gedaan worden, omdat de kleding niet in orde bleek te zijn bij enkelen. Eenmaal aangekomen begon de voorbereiding al goed. Doordat we reeds om 12:05 aanwezig waren bij Excelsior (wedstrijd begon pas om 12:45 uur) hadden we dus nog genoeg tijd om wat anders te doen. Na even rond gekeken te hebben bij Excelsior, viel "Smeenks" oog op het hokje verzorging, alwaar hij een complete tuinset te voren toverde. We waren toch immers te vroeg en al gauw zaten we met een paar man aan de tafel en de verhalen gingen al weer over en weer (over die bewuste tafel). Toen ook de laatsten gearriveerd waren gingen we de kleedkamer in (het was inmiddels al bijna half 1). Nadat de kleding in orde was, gingen we het veld op. Voor degenen die al eerder bij Excelsior geweest zijn, zij hebben ook een veld helemaal aan de andere kant van de kantine naast het zwembad en iedereen dacht dat we daar moest voetballen, maar niets was minder waar. We moesten zowaar een keer voetballen op de nieuwe velden achter de kantine. Dan denk je al gauw aan het 1e veld dat achter de kantine ligt, maar nee hoor, we moesten op veld 8 voetballen, en dat lag, jawel hoor, helemaal achter tegen de bosrand aan. Na menig hoogteverschil te hebben overbrugt, bleken we op de juiste locatie te zijn aangekomen. De tegenstander was al druk doende zich voor te bereiden op de wedstrijd. Doordat het al kort tegen 12:45 uur aan zat, zat er voor de meesten niet meer in dan een paar korte sprintjes en een beetje rekken waarna de wedstrijd beginnen zou. We hadden voor het eerst sinds lange tijd weer eens een wissel langs de kant staan, dit is de afgelopen weken niet vaak voorgekomen. Iets wat wel goed van pas bleek te komen achteraf. De opstelling van het team werd tot kort voor het begin van de wedstrijd geheim gehouden. Groep 3 speelde vandaag in de volgende opstelling: Op doel Johan Schutte, achterin stonden Jan Aitink, Arjan Kamphuis, Bert-jan Kloosterman en Wim Haselhorst. Het middenveld werd gevormd door Martijn "kleine duvel" Luttenberg, Frank Heisterkamp en Harjan Veurink. De voorhoede bestond uit Thijs Luchtenberg, Albert "Smeenk" Kamphuis en Johan Heuver. Als reserve hadden we Erik Koppelman. Henrico Kamphuis was vandaag de vlagger van het team en eventueel onze 2e reserve mocht het nodig wezen. Het leidersduo bestond vandaag uit Albert Kappert en Emiel Bouwmeester.

Oke na nu iedereen voorgesteld te hebben, terug naar de wedstrijd van vandaag, de wedstrijd tegen Excelsior 16. Een team dat hoger op de ranglijst staat dan Groep 3, maar dat was ook niet al te moeilijk.

Tot zover ging alles nog goed, maar toen gebeurde het volgende. Of het nu door het "grootte" hoogte verschil kwam, dat weet ik niet (het veld lag beduidend hoger dan de kantine, en er was zelfs een veld dat nog hoger lag dan het onze), maar goed het begon al met de "tos". Die werd voor de verandering eens gewonnen door ons. Nadat we de aftrap hadden gedaan, kregen we al snel een hoekschop mee. Denk dat we nog rond de 1e of 2e minuut zaten. De hoekshop werd genomen door Thijs Luchtenberg, hij gaf hem voor, maar wel op zo'n manier dat koppen onmogelijk was, door toeval kwam de bal terecht bij Frank Heisterkamp, die de bal verlengde naar de 2e paal, waar "Smeenk" toevallig met zijn been tegen de bal aan kwam en de bal hoog het doel in joeg. 0-1 voor ons en we waren nog maar net begonnen, hoe was het mogelijk. Kwam het nu daadwerkelijk van het hoogteverschil waarop we aan het spelen waren? Maar goed feit blijft dan "Smeenk" de 1e van die dag erin had liggen, meerderen zouden volgen. Nadat we dus al vroeg op voorsprong waren gekomen lieten we de tegenstander (Excelsior) verder het spel maken en wij lieten ons rustig terugzakken om vervolgens eruit te komen met een aantal scherpe counters (of zoals Arjan Kamphuis na afloop ookal zei, Groep 3 voetbalde als een VSC (vies smerig counterploeggie). Hierbij kregen wij de beste kansen met enkele mogelijkheden voor der torjager "Smeenk" als gevaarlijkste man voorin. De tegenstander moest het doen met een paar schoten van afstand. Vlak voor de thee (daar straks meer over) kwam Groep 3 wederom gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Na een diepe pass van de laatste man Kamphuis op "Smeenk" werd het vervolgens 0-2. Niet veel later was het rust.

Eerst dachten we dat we het gehele eind weer terug moesten lopen naar de kleedkamer, maar dat werd ons bespaard. Er kwam al iemand aan met de thee, die overigens weer een keer niet te zuipen was. Een berg suiker erin, dat was gewoon weg niet meer normaal en zelf bij "Smeenk" draaide de maag een paar keer, of kwam dat van de nodige vitaminen van de avond ervoor. Maar goed nadat de meesten de thee weggegooid hadden, werd er weer gevoetbald. In de rust kwamen er 1 versterking het veld in, te weten Erik Koppelman en die verving Jan Aitink, die geblesseerd het veld moest verlaten. We werden er alleen niet zwakker door maar eerder sterker.

Vervolgens begon de 2e helft, waarbij de tegenstander direct vanaf het begin probeerde ons onder druk te zetten, maar wederom zonder resultaat. De 0-3 viel vervolgens uit een hoekschop die ditmaal genomen werd door Frank Heisterkamp. De voorzet werd in eerst instantie nog afgeweerd door de verdediging van Excelsior, maar na een tikje breed van wederom Thijs Luchtenberg, kon "Smeenk" zijn 3e van de dag maken. Zat er nu daadwerkelijk een sensatie in de lucht, zouden we het dan vandaag meemaken dat we de eerste punten van het seizoen mee konden nemen naar Marle toe??

De tegenstander had inmiddels het hoofd laten hangen waardoor we nog meer ruimte kregen op het middenveld. Het duurde dan ook niet lang of de 0-4 viel. Ditmaal werd de bal van achteren gespeeld op de goed spelende Johan Heuver, die vanf links opereerde. Johan zette Frank Heisterkamp met een steekbal vrij voor de keeper waarna hij de 4e van Groep 3 kon laten aantekenen. Dat het daar niet bij bleef, bleek wel uit de gretigheid van het team. Vlak voor het einde scoorde "Smeenk" zijn 4e van de dag en die viel wederom uit een counter, waarbij Thijs wederom "Smeenk" de kans gaf om te scoren. De eindstand was bereikt. De eerste overwinning en de eerste keer de 0 achterin was bereikt.

Eenmaal in de kleedkamer aangekomen wouden we dit vieren onder de douche, maar goed daar kwam weinig van te pas. Nog maar net in de kleedkamer aangekomen bleek dat de douches een gebrek aan water vertoonden, waardoor wassen praktisch onmogelijk was. En dat van een club die qua begroting meerdere malen groter is dan die van ons, en dat de douches niet voor elkaar. Maar goed dat kon de sfeer niet drukken en al gauw zaten we met z'n allen in de kantine van Excelsior. Onder het genot van een drankje en een hapje werd er nog even nagepraat over de wedstrijd en Bert-Jan Kloosterman was zo vriendelijk de score op het bord te vermelden, zodat de mensen van Excelsior dat niet meer hoefden te doen. De toon was gezet voor de avond.

Op de weg terug werden er enkele plannen uitgewerkt waarbij ook gedacht werd aan de voedsel drang van het lichaam. Dus werd al gauw besloten om te zorgen voor een hapje in de kantine te Marle. Eenmaal in de kantine aangekomen, bleek dat er voldoende te eten was. Er was zelfs al inkopen gedaan voor de volgende wedstrijd, de "derby" tegen Gelzelaar (of is het gelselaar??? Volgende week zullen we het weten). Ook daar werd er onder het genot van een drankje en de nodige hapjes nog gepraat over het voorval dat vandaag had plaats gevonden. Dat dit gevoel nog werd versterkt door het matige spel van de overige teams (dan druk ik mij nog zwak uit) mocht wel duidelijk wezen.

Maar al gauw bleek dat deze luxe ook enkele problemen met zich mee bracht. Dat het team nu in balans is blijkt wel uit de cijfers van vandaag, maar wat moet er gebeuren met de jongens die door verschillende omstandigheden niet in staat waren om te voetballen, het zij door werk of blessures? Als die erbij komen, hoeveel mensen zullen er dan als speler op de bank plaats moeten nemen? Hoe gaan die mensen zich bewijzen om in de basis te komen? Wel een overbodige luxe, aangezien het niet vaak voorkomt dat Groep 3 over wisselspelers beschikt, maar vandaag hadden we zowaar 16 man op papier staan en 12 man aanwezig tijdens de wedstrijd.

Nadat we een tijdje met elkaar gezellig zaten te praten kwam het bericht binnen dat Gelzelaar (of Gelselaar) ook met 5-0 had gewonnen, waardoor de achterstand spijtig genoeg nog niet is weggewerkt, maar goed daar werken we volgende week wel weer aan. Dat het we dat zonder onze goaltjesdief "Smeenk" moeten doen is jammer, die geeft een zakelijk belang van zijn "zaak" voorrang voor de "derby" met gelzelaar (gelselaar), de wedstrijd waar een ieder al maanden over praat, en die zeker hier op het forum vaker zal worden genoemd, aangezien Groep 3 de uitwedstrijd zeer serieus neemt.

Maar goed, na al dat gepraat en gedrink, kwam ook aan deze dag een einde, maar ditmaal wel met een goed gevoel en de wetenschap dat de 1e 3 punten binnen zijn en dat het team klaar staat voor de komende "derby".

Vanaf deze kant wil ik iedereen dan ook vragen om Groep 3 voor de komende wedstrijd te komen aanmoedigen, aangezien wij jullie hulp hierbij kunnen gebruiken. Tot zover het 1e verslag van Groep 3, meer zullen volgen spoedig.