flinke nederlaag voor mvv E1

Geplaatst op 03-02-2008 12:58.

Zaterdag 2 februari stond er een oefenwedstrijd gepland tegen Den Ham E3. Op voorhand, zonder te weten op wat voor niveau deze jongens spelen wilden we er een leuke oefenpartij van proberen te maken. Nadat scheidsrechter Dyon Fikkert voor het begin van de wedstrijd had gefloten, hadden we al snel in de gaten dat we te maken hadden met een tegenstander die voetballend al wat verder waren dan ons team. De gedrevenheid, fanatisme en technisch goed voetbal lag op een behoorlijk hoog niveau bij onze tegenstander, wat na de wedstrijd ook niet zo verwonderlijk was, deze jongens speelden in de top van de 2de klasse. Maar gezien de resultaten van de voorbijgaande periode had dit best een mooie krachtmeting kunnen worden. Het liep helaas anders. Nadat Den Ham de bal rondspeelde en enkele mogelijkheden creƫerde, was MVV af en toe gevaarlijk vanuit een counter. Maar het was Den Ham dat terecht op voorsprong kwam en na de 1-0 ook na enkele minuten de 2-0 scoorde. Hierna was het de beurt aan MVV, door wat meer en agressiever te gaan spelen werd de doelman van Den Ham verschalkt door Joeri Kosters, 2-1. Na nog enkele kansen gemist te hebben, doordat we een aantal mogelijkheden alleen voor de keeper niet konden verzilveren deed Den Ham dat wel. Inmiddels waren de weersomstandigheden behoorlijk veranderd. Sneeuwbuien vlogen ons om de oren en de temperatuur daalde snel. De spelers van MVV stonden verstijft van de kou, waar zo leek de spelers van Den Ham geen last van hadden. Het was alleen Den Ham dat nog voetbalde en net voor rust nog twee maal scoorde. Ruststand 1-4. De spelers van MVV hadden het moeilijk, veel waren koud en wilden wel gewisseld worden. Na de spelers weer wat positieve moed te hebben ingepraat, vervolgden we de wedstrijd met direct een doelpunt van Joeri, stand 2-4. Er waren dus nog volop mogelijkheden om van deze wedstrijd nog iets te maken. Maar de weersomstandigheden waren ons niet goed gezind, de sneeuwbuien maakten onze spelers zo koud dat er niet meer gevoetbald werd. De spelers van Den Ham die hier veel minder last van leken te hebben, konden zo in de tweede helft ongehinderd uitlopen naar een 2-15 score. Maar snel deze wedstrijd vergeten en hopen voor de spelers van MVV dat koning winter niet weer van hem zal laten horen dit seizoen.

Nog een tip aan ouders en spelers: zorg er in deze periode voor dat de spelers een trainingspak en handschoenen bij zich hebben, dan kunnen zij, die dat willen, het trainingspak onder de wedstrijd kleding aan doen en handschoenen is geen overbodige luxe zoals was te zien, dan krijgen we niet weer zulke taferelen als deze zaterdag.