MVV'69 pakt punt in Enschede!

Geplaatst op 10-03-2008 18:50.

De dames van MVV'69 moesten afgelopen zaterdag aantreden tegen Achilles in Enschede. Het begin van de wedstrijd was voor de thuisclub, na 5 minuten werd het 1-0. De ploeg uit Marle raakte hierdoor niet van de kaart en begonnen geleidelijk beter te spelen, onder leiding van Anita Veurink kregen de gasten enkele goede mogelijkheden maar helaas werd er niet gescoord. In de 22e minuut kreeg MVV'69 een strafschop, Lisanne Tighelhoff werd binnen de 16 meter onderuit gehaald, de strafschop werd goed binnen geschoten door Anita Veurink.
Hierna werd de thuisclub sterker en kon MVV er alleen maar via counters uit komen, en was het een kwestie van tijd wanneer de 2-1 zou vallen, dit gebeurde in de 40e minuut. Tot aan de rust kon MVV'69 met pijn en moeite deze stand vasthouden.

Na de thee moesten de dames uit Marle op jacht gaan naar de gelijkmaker. Er werd van alles geprobeerd door de gasten maar echt grote kansen kregen ze niet, in tegenstelling tot Achilles die in de 2e helft 4 a 5 opgelegde kansen onbenut lieten. Hieruit putte de club uit Marle moed, want als je zo met de kansen omspringt zul je vaak zien dat er aan de andere kant wel word gescoord. Dit gebeurde ook in de 87e minuut, een afstandschot van Anita Veurink kon door de keeper van Achilles niet worden tegen gehouden en werd het 2-2. In de laatste minuten gingen de beide clubs nog op zoek naar overwinning maar er werd niet meer gescoord, al met al een verdiend puntje voor MVV'69, want als je de kansen die Achilles kreeg niet benut verdien je niet om te winnen.

Aanstaande zaterdag gaat MVV'69 op bezoek naar Hellendoorn voor de altijd beladen derby, aanvang 11.00.

Beste Speelster: Anita Veurink