MVV'69 wint schimmige derby van Daarlerveen

Geplaatst op 19-03-2008 12:35.

Omdat MVV'69 en Daarlerveen liever hun 2e paasdag ergens anders aan besteden dan aan voetbal, is de thuiswedstrijd van Daarlerveen dinsdagavond in Marle gespeeld. In een vrij fors duel en onder het verblindende kunstlicht won MVV'69 moeiteloos met 3-1.

De eerste kans was op het goed bespeelbare veld voor Daarlerveen. Ricky Gast verzuimde zijn ploeg op voorsprong te zetten na een pass van Jeroen Seinen.
Geschrokken van die kans en gesteund door het vele publiek ging MVV'69 ten aanval. Daarlerveen kwam voor de rust bijna niet meer in het hoofdstuk voor, behoudens wat counters. In de 20e minuut kwam het op voorsprong uit een vrije trap van Ronald Sasbrink. Na een half uur spelen werd het 2-0 door Peter Schuttevaar uit een voorzet van Chiel Jansen of Lorkeers.
Het spel werd grimmiger maar de scheidsrechter hield de kaarten op zak. In de 40e minuut verzuimde Jeroen Seinen voor Daarlerveen te scoren na een pass van Roy Leemhuis.

Na de rust kwam Daarlerveen goed uit de startblokken. Zowel Ricky Gast als Bas Hekman verzuimden te scoren toen zij alleen voor keeper Dyon Fikkert stonden. In de 65e minuut scoorde MVV'69 wel Peter Schuttevaar scoorde uit een scrimmage 3-0. Mark van de Stelt deed wat zijn ploeggenoten eerder verzuimden, scoren: 3-1. Vier minuten later viel Chiel Jansen of Lorkeers op door in een vrije kans niet te scoren.
Al met al een verdiende overwinning voor MVV'69.

Beste speler bij Daarlerveen was Jurrie Karsten en bij MVV'69 Dennis van de Boom.