E1 uitgebekerd

Geplaatst op 20-03-2008 22:19.

Woensdag 19 maart ’s avonds om half 7 klonk het beginsignaal voor de bekerwedstrijd Nieuwleusen E4 tegen MVV E1. Nadat we de voorronde enigszins gemakkelijk waren doorgekomen, kregen we zoals we vooraf ook al wel dachten deze avond met een geduchte tegenstander te maken. Er moest deze avond uit een ander vaatje getapt worden dan afgelopen zaterdag toen we zonder inzet en beleving in Wijhe met 9 – 2 werden afgedroogd. Hier werden onze spelers ook op gewezen, dat het anders moest, we als team moesten gaan spelen, elkaar helpen en ondersteunen bij balbezit en bal verlies. De wedstrijd, die werd geleid door de leider van de tegenpartij, wat voor ons altijd niet voordelig uitpakte, speelde vooral af op onze helft. Nieuwleusen had vanaf het begin meer overwicht, door met goede combinaties onze verdediging uit te spelen. Met kust en vliegwerk werd in begin nog even de nul op het score bord gehouden, maar na 10 minuten spelen scoorde Nieuwleusen hun eerste treffer, waarna het even later al 3 – 0 was, zonder onze spelers al te veel te verwijten. Hierna ging MVV op zoek na een tegentreffer, maar de verdediging van Nieuwleusen was moeilijk te passeren. Net voor het rustsignaal lukte het toch, naar een combinatie tussen Jeroen en Raynald was het Tom die de 3 – 1 liet aantekenen. Na de rust probeerden we om de aansluitingstreffer te maken. Maar de tegenstander gooide roet in het eten, en scoorde door een te makkelijk gegeven penalty de 4 – 1. Hierna was de wedstrijd eigenlijk gespeeld en scoorde nieuwleusen ook nog de 5 – 1. Ook MVV kreeg nog enkele mogelijkheden en door één van die mogelijkheden werd Tom van achteren door de keeper onderuit gehaald, waarvoor hij ook een terechte strafschop kreeg. Deze strafschop mocht Tom zelf nemen en de bal werd netjes in de hoek gestuurd en zo was de eindstand bereikt van 5 – 2 tegen een tegenstander die net een maatje te groot was voor ons.