B1 Cupfighters

Geplaatst op 06-09-2010 22:20.

De competitie is nog niet begonnen maar de B1 heeft er al drie wedstrijden op zitten. De eerste wedstrijd tegen Nieuw Heeten B1 was een oefenpot. Redelijk voetbal maar wel verloren met 1-5. De tweede wedstrijd mag een “klassieker” genoemd worden; SP Daarle B1. Deze wedstrijd werd gespeeld op maandagavond voor de beker en werd een 2-0 overwinning voor Marle.

Onze groep bestaat dit jaar uit 14 spelers en tot op heden nog uit 2 leden van de “technische staff”. Daar zoeken wij overigens nog graag 1 of 2 personen bij die op wedstrijddagen de B1 wil ondersteunen in allerlei taken.

Er is afgelopen zaterdag ook nog een wedstrijd gespeeld, de tweede in de reeks van drie om de beker. Thuis werd om 10.45 de aftrap gedaan tegen Heino B3. Door wat personele problemen was de opstelling wat defensief, wat er toe leidde dat Heino meer kansen had dan Marle maar het verzuimde af te ronden. Enigszins tegen de verhoudingen in werd er wel gescoord door Jeroen, twee maal zelfs, mooie doelpunten. Deze stand kon natuurlijk niet eeuwig aanhouden door defensief te spelen en werd er in de tweede helft een andere opstelling gekozen, om uit te proberen. Bekerwedstrijden worden hoe je het ook wendt of keert gezien als oefenpotjes. Dit pakte goed uit en er werd veel meer aanvallender gevoetbald en zodoende ontstonden er ook goede kansen. De wedstrijd zou eindigen met een uitslag van 4-2 waarvan het laatste doelpunt nog wel het mooist was: een afvallende bal vanuit een corner werd op een afstandje van 30 meter keurig netjes zuiver in de hoek geplaatst, keeper kansloos.

Zaterdag begint de competitie voor ons, uit tegen Rodha Raalte om half drie.