Marle wint de derby in en van Daarle

Geplaatst op 11-09-2010 20:11.

Op deze mooie middag in september de streekderby tussen Daarle en Marle. Beide ploegen was er dus alles aan gelegen om dit tot een goed einde te brengen.
Vanaf het beging een gelijk opgaande wedstrijd met voorzichtigheid van beide ploegen. In de 10e minuut kwam er een situatie voor de goal van Sp. Daarle waarin de bal maar moeilijk werd weggewerkt. Na de derde afweer mogelijkheid was het Lars Aitink van M.V.V. '69 die zijn eertse competitie treffer in de hoofdmacht van M.V.V. '69 op het scorebord bracht. 0-1 voor M.V.V.'69.

Dit was een prima opsteker voor M.V.V.'69 die daarna rustig doorging om de aanval te zoeken. In de 20e minuut leidde dit tot een toch wat gelukkig doelpunt voor M.V.V. '69. Rick Heisterkamp kon nog net de punt van de schoen tegen de bal krijgen en via binnenkant paal rolde deze bal toch binnen bij de tweede paal. 2-0 voor M.V.V. '69. Daarna ging Sp Daaarle toch wat meer de aanval zoeken en uiteindelijk leidde dit er toe dat Sp. Daarle in de 44e minuut een strafschop wist te forceren na een vermeende handsbal van deze speler. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Zandman van Sp. Daarle. 1-2. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust een aanvallend Sp. Daarle die gelijk wilde weten of er nog meer te halen viel. Dit bleek wel het geval. In de 50e minuut werd een hoekschop prima ingekopt door Bosch van Sp Daarle. 2-2. Hierna werd de wedstrijd wat grimmiger, maar M.V.V. '69 hield keurig stand. Nadat de aanvalsdrift van Sp Daarle wat was geweken kwam er een prima mogelijkheid voor Ronald Sasbrink. Deze wist hier wel raad mee en bracht in de 80e minuut de 2-3 op het scorebord. Vlak voor tijd kwam er nog een uitgespeelde mogelijkvoor M.V.V.'69 om d 2-4 op het scorebord te brengen, maar daar willen we het verder niet over hebben. Al met een mooi resultaat voor de Marlenaren die de wedstrijd van volgende week tegen Sp Lemele 1 met vol vertrouwen tegemoet ziet.