Puntje gestolen in Hellendoorn

Geplaatst op 18-10-2010 11:02.

Zaterdag 16 oktober was de dag dat de derby vv Hellendoorn B2 – MVV ’69 B1 op het programma stond. Hellendoorn stond bovenaan in de ranglijst en Marle in de middenmoot. Toch weet je het nooit wat deze statistieken zeggen over een heuze “Derby”.

De wedstrijd onder leiding van een zekere J. Kelder uit Hellendoorn-City begon mooi op tijd (12:20) en begon redelijk. Er was in eerste instantie geen sprake van een groot verschil en Marle dacht er bij vlagen ook nog aan om lekker naar voren te voetballen. Dit werd naar verloop van tijd vrij snel ingeperkt en werd het verdedigen geblazen; Hellendoorn had het betere spel en Marle moest genoegen nemen met counterballetjes. Remco kreeg de ene bal na de andere bal op zijn doel afgevuurd maar wist zich prima staande te houden. Door een snelle counter werd er (tegen de verhouding in) 0-1 gescoord door Marle. Deze stand werd vastgehouden tot de rust.

In de rust realiseerden wij ons natuurlijk ook wel dat we hier aan het puntenstelen waren en dat we dus deze voorsprong niet weg mochten geven. De kans op uitbreiden van de score was erg minimaal, zeker gezien het feit dat Hellendoorn zo gigantisch veel kansen had. De tweede helft werd ingegaan en met een nog meer aanvallender ingesteld Hellendoorn en een verdedigend Marle dat puur op de counter speelde eigenlijk, lekker rommelig voetbal (Marle – Vesos?). Verdedigend stond het aardig goed en daardoor kwam Hellendoorn met moeite af en toe binnen de zestien. Door een droge knal van een Hellendoorner die van richting werd veranderd werd de keeper verrast en was het 1-1. Nog geen paniek mensen, nog steeds één punt tegen de koploper.

De eindfase van deze wedstrijd was rommelig te noemen. Spelers van Hellendoorn die per se een doelpunt wilden maken en Marle dat zich alleen maar zorgen baarde om het schoonhouden van de zestien. Het eindsignaal klonk en Marle kan één punt meenemen naar Marle.

Volgende week staat er een bekerwedstrijd op het programma, in en tegen Lemelerveld B2.