Eerste competitiewedstrijd zit er weer op

Geplaatst op 06-02-2011 11:54.

De winterstop is nu officieel voorbij, de eerste competitiewedstrijd is gespeeld en wel in en tegen Lemelerveld, de B3 dit maal. Eerder dit seizoen troffen we de B4 in de vorige competitie (gelijkspel) en de B2 in de beker (verlies). Daardoor waren we dermate wereldkundig in Lemelerveld dat we mooi op tijd waren. Wellicht een neveneffect van de harde wind van deze dag.

In de najaarscompetitie van 2010 zijn we in de bovenste regionen geëindigd. Door deze positie zijn we voor de voorjaarscompetitie van 2011 bij sterkere ploegen ingedeeld. De namen in de competitie zien er dan ook veelbelovend uit, met onder andere toppers tegen naburige verenigingen.

De wedstrijd begon en er werd niet erg sterk gevoetbald. Lemelerveld had het initiatief en het was een matte bende van Marlese zijde. De 1-0 vloog dan ook rap om de oren door slecht communiceren. Dit tekende een beetje het verloop van de gehele eerste helft. Lemelerveld had aanvallend veel mogelijkheden en Marle liep een beetje achter de feiten aan, met af en toe een harde bal naar voren. Goed geluk was er niet, want deze ballen belandden niet in het netje.

Dat het in de tweede helft toch anders zou moeten werd wel duidelijk in de rust. We kwamen veel beter uit de kleedkamer en de ene kans na de andere volgde. MVV ’69 was erg gevaarlijk, met name in dode spelmomenten. Het zag er lang naar uit dat de score minimaal rechtgetrokken kon worden, maar helaas brak Lemelerveld deze droom. De 3-0 volgde, en op dat moment gingen de koppies hangen en legde men zich er bij neer. De inspiratie, die daarvoor nog zeer goed aanwezig was, verdween en het was simpelweg nog uitvoetballen tot het eind. De wedstrijd kreeg nog wel een opmerkelijk eind. Onze rugbyspeler Wessel werkte een speler op de grond, overduidelijk binnen de zestien. Helaas voor Lemelerveld stond de scheidsrechter op dat moment ergens rond de middencirkel en beoordeelde dit als een vrije trap _precies_ op de zestien. Helaas voor Marle werd deze er nog mooier in geschoten dan als het een penalty zou zijn.

Volgende week wacht ons een confrontatie met Hulzense Boys B2, wat wel een gemeentelijke derby genoemd mag worden.