D1 uit de beker

Geplaatst op 08-09-2013 14:42.

Het bekeravontuur voor de spelers en leiders van de D1 is na drie wedstrijden voorbij. Na twee wedstrijden waren we nog de trotse koploper in onze poule. De eerste bekerwedstrijd werd 24 augustus gespeeld thuis tegen Haarle D2. Na de zomervakantie en enkele trainingen was dit voor de spelers weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Haarle D2, dat ook een tegenstander is straks in de competitie, kon het de eerste tien minuten nog wel bijbenen, maar toen MVV de score had geopend werd het één richtingsverkeer naar het doel van onze tegenstander. De einduitslag werd 15 –0 in ons voordeel.

Vorige week, 31 augustus gingen we op bezoek bij ASC D4 in Dalfsen. Hier werd al snel duidelijk dat dit wel weer een flinke uitslag kon worden in ons voordeel. Ondanks niet al teveel tegenstand werd er goed samengespeeld, we kregen de ruimte en de kans om de bal rond te laten gaan, de jongens gunden elkaar de bal en veel spelers kregen mogelijkheden om te scoren, het werd uiteindelijk 0 – 18, waar de score nog veel hoger had kunnen zijn. Dit zijn wedstrijden waar geen van beide teams veel baat bij hebben.

Zaterdag 7 september was de uitwedstrijd tegen Mariënheem D2. Samen met dit team stonden we ongeslagen bovenaan in deze poule. Ook Mariënheem had beide wedstrijden met flinke cijfers gewonnen en dit werd voor beide teams een echte finale, want wie deze wedstrijd in winst omzette ging door naar de volgende ronde, bij een gelijk spel waren wij in het voordeel omdat ons doelsaldo nog wat beter was dan dat van Mariënheem. Vol goede moed en vooral onderschatting van de tegenstander begonnen we aan de wedstrijd. Mariënheem daarin tegen wist dat het moest winnen en dat straalde het team  vanaf de aftrap ook uit. Ondanks enkele mogelijkheden voor ons, was het vooral onze tegenstander die het spel bepaalde. De eerste mogelijkheid van onze tegenstander was gelijk raak. 1 – 0 achter. Je hoopt dat dan een ieder wakker is en dat de mouwen moeten worden opgestroopt, maar dat lukte helaas de eerste helft niet en Mariënheem maakte voor de rust nog een doelpunt, 2 – 0.

In de rust werd geprobeerd de spelers weer scherp te krijgen voor de tweede helft. Iedereen had inmiddels wel in de gaten dat dit team wel een heel ander niveau had dan de vorige twee tegenstanders. Vol goede moed werd voor de tweede helft weer afgetrapt, en er kwamen voor ons steeds meer mogelijkheden om te scoren. Na een kwartiertje was het dan eindelijk zover, de 2 – 1 werd gescoord en na dit doelpunt was het wachten op de gelijkmaker, met goed voetbal werd de tegenstander onder druk gezet, maar van de zeldzame uitvallen van de tegenstander viel ongelukkig voor ons de 3 – 1. Maar onze jongens gaven niet op, vaak was het net niet, maar vijf minuten voor tijd werd de 3 – 2 gescoord, en dus op jacht naar de gelijkmaker, maar vlak voor het einde van de wedstrijd werd er weer gescoord door Mariënheem, 4 – 2. Dit was tevens de einduitslag, waardoor Mariënheem verdiend doorgaat naar de volgende ronde.