Het 1e heeft een punt

Geplaatst op 09-03-2015 20:01. Laatst gewijzigd op 09-03-2015 20:11.

Zaterdag 7 maart 2015 14.30 te Aadorp, de wedstrijd Asv’57 – Mvv’69 staat op het punt van beginnen. Vorige week ging helaas de thuis wedstrijd tegen Zuid Eschmarke verloren. We hadden minimaal een punt verdiend deze middag maar je krijgt nou eenmaal niet altijd wat je verdiend. We hoopten deze middag op een beter resultaat.

Dit verslag is het eerste verslag na de winterstop. In de winterstop heeft de selectie doorgetraind ook al was dit soms door weersomstandigheden beperkt mogelijk. Het slechte weer zorgde er ook voor dat de 1e 4 competitie wedstrijden na de winterstop werden afgelast. Deze moeten logischerwijs worden ingehaald, en jawel 2 van deze wedstrijden zullen in het paasweekend moeten worden ingehaald. Nja tijdens het paasweekend is er volgens de KNVB verder toch niet wat te doen in Marle dus tijd zat….

Verder werd er in de winterstop vergaderd hoe we verder gaan met het 1e elftal. De resultaten waren voor de winterstop niet al te best wat resulteerde in een oogst van een schamele 5 punten. Dat dit anders moet was vrij snel duidelijk. Voor de winterstop was de lijn naar boven al ingezet maar tijdens de winterpauze nam de trainer de tijd om de puntjes op de i te zetten. We zitten op de goede weg de leiding en de selectie heeft het er het volste vertrouwen in dat we in de 2e seizoenshelft betere resultaten zullen boeken.

Mvv’69 startte in de volgende formatie deze middag:

Doel: Remco Haselhorst

Achterhoede: Jasper Bosch, Ronald Sasbrink, Jelle Grefelman(c), Niek Stokman

Middenveld:Rick Heisterkamp, Lars Beumer, Lars Aitink

Voorhoede: Stefan Eektimmerman, Jeroen Thijs, Jordy Bannink

Bank: Patrick Jaspers, Jarno Thijs, Marc Boeve

Staf: Bert Huesken (Trainer), Jan Sasbrink (Leider), Jan Grotenhuis (Vlagger)

Afwezig:Erik Lammerink (Geblesseerd), Wim Stevens (Verhinderd), Gerrit Hemmink (Verhinderd)

Mvv startte goed deze middag en zette Asv onmiddellijk het mes op de keel. Marle was sterk in de duels en kon er zo voor zorgen dat de Aadorpse formatie een lastig 1e kwartier door maakte. Daarna herpakte Aadorp zich en kon het ook richting het doel van Mvv voetballen. Er ontstond een mooie gelijk op gaande strijd waarin voor beidde doelen gevaar was.

Beidde teams waren niet secuur in de afronding. Alhoewel Stefan enkele keren dichtbij de openingstreffer was gingen we met een 0-0 de rust in. Trainer Huesken was allerminst ontevreden over manier waarop zijn ploeg de eerste 45 minuten had afgewerkt. Er was net als de week ervoor strijd en niemand verzaakte zijn werk te doen. Ook voetballend was het zeker niet slecht, alhoewel de eindpass beter kon en moest.

De 2e helft ging van start en Mvv ging op jacht naar een doelpunt. Het eerste kwartier was wederom een gelijk opgaande strijd waarin Asv en Mvv beidde kansen kregen. Na een kwartier werd Stefan gevloerd binnen de beruchte kalklijnen. Penalty voor Marle, protest van Aadorp mocht niet baten Ronald Sasbrink haalde de trekker over en zette Marles 1e 11 op een 0-1 voorsprong.

Asv ging hier niet mee akkoord en ging op jacht naar de gelijkmaker. Mvv werd gedwongen te verdedigen en moest de aanval staken. Mvv weerde zich goed en bij Asv begon de tijd te dringen. Totdat de scheidsrechter de bal op de stip legde. Veel was er niet aan de hand en duw fout was de uitleg van de scheidsrechter. De scheidsrechter leidde deze middag de wedstrijd op een goede en open wijze dus werd de strafschop schoorvoetend geaccepteerd. Asv schoot de keeper van Mvv zat er dichtbij maar dit telt nog steeds niet in het voetbal, 1-1.

Aadorp ging op jacht naar de overwinning en zette Mvv vast op eigen helft. Want punten laten liggen als nummer 3 tegen de nummer laatst  was Asv niet van plan. Mvv vocht voor wat het waard was en knokte zich door het restant van de 2e helft. De scheids floot voor het laatst en Mvv nam een punt mee uit Aadorp. Blije gezichten in de kleedkamer na afloop, loon na werken de inspanningen op de training komen langzamerhand tot uiting op het veld. We hebben een jonge ploeg waar nog voldoende rek in zit en waar we nog jaren mee vooruit kunnen. Afgelopen zaterdag waren 8 spelers van de selectie 22 jaar of jonger.

Wederom stond maandag ochtend een vrij negatief stuk in de Twenste Courant Tubantia. Mvv zou achter over gehangen hebben en door een counter aan een strafschop gekomen zijn, waaruit de 0-1 gemaakt werd. Bij Mvv staat de persvrijheid hoog in het vaandel maar een verslag dat overeenkomt met hoe het op de wedstrijd dag gegaan is kunnen we ook zeer waarderen. Daarom nodigen wij de Twente Courant Tubantia uit om aanstaande zaterdag 14 maart de thuis wedstrijd tegen Bzsv de Blauwwitters bij te wonen en aan de hand hiervan een passend verslag te schrijven.

Supporters bedankt voor de steun afgelopen zaterdag en we hopen dat jullie aankomende zaterdag om half 3 wederom langs de lijn staan.

Teven worden Jan Grotenhuis en Marc Boeve bedankt voor hun bijdrage deze middag erg fijn dat jullie hiervoor tijd vrij maakten.