MVV verliest ongelukkig de 1e competitie wedstrijd

Geplaatst op 23-09-2019 10:41.

MVV’69 – RKSV De Zweef.

Op 21 september ’19 was het tijd voor de competitiestart in de 4 e klasse E, waar de rally auto’s van de Hellendoorn Rally langs Sportpark De Leemkamp raasde probeerde MVV de eerste 3 punten van het seizoen binnen te slepen. Qua kansen had MVV zeker meer verdiend deze zaterdagmiddag.
Scheidsrechter Karkdijk floot om 14.30 uur voor aanvang wedstrijd, de pupil van de week was er vandaag niet deze stond langs de kant van de weg naar de voorbij scheurende rally auto’s te kijken. De Zweef vandaag de tegenstander een ploeg wat vorig seizoen nog speelde in de zondag hoofdklasse (2e elftal). Dit was ook duidelijk te zien want er liepen een aantal zeer goede voetballers in het team van trainer Wijkman een mooie uitdaging dus voor de mannen van trainer Visscher.
MVV begon slapjes aan de wedstrijd en gaf zo de mogelijkheid aan De Zweef om er af en toe gevaarlijk uit te komen maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Na een kleine 10 minuten voetballen herpakt MVV zich en creëert zelf ook kansen, Patrick Jaspers stuurt met een prima steekbal de rappe Eektimmerman de diepte in deze legt de bal voor maar helaas komt de jonge Steijn Roelofs niet uit met de stappen en mist de bal op het moment dat hij oog in oog met de keeper staat. Vanaf dat moment houd MVV de druk op De Zweef en blijven de kansen zich opstapelen minuut 11 een schot van Eektimmerman die net voorlangs gaat , minuut 15 Jesper Grotenhuis zet goed druk op de centralen van De Zweef en neemt zo het balbezit over stuurt Eektimmerman diep, de voorzet die er komt word helaas niet goed verwerkt. De Zweef hanteerde veelal de lange bal die ook vaak perfect aankwam, dit leverde een aantal gevaarlijke momenten op maar de voorzetten en schoten die daaruit volgden werden prima verdedigd door MVV. Nu was het De Zweef die de druk op MVV hield, in minuut 25 een vrije trap voor De Zweef zo net rond de 16 meter maar de speler lepelde de bal simpel richting keeper Haselhorst. Paar minuten later weer een vrije tap De Zweef deze werd slim achter de verdediging gelegd van MVV maar ook hier lette keeper Haselhorst goed op. In minuut 36 de eerste wissel voor MVV; Jesse Ekkel verlaat het veld voor Arjan Egberts. De eerste helft eindigde met een aantal speldenprikjes van beide kanten schoten die over of naast geschoten worden.
Trainer Visscher moet noodgedwongen wisselen in de rust Patrick Jaspers die zijn knie net voor rust verdraaide kan helaas niet verder, zijn plek word overgenomen door Ronald Sasbrink. In de 2e helft is het wat vaker De Zweef die van zich laat horen , ze kregen af en toe wat teveel ruimte van de oranje hemden en dan kunnen deze jongens heel goed voetballen. Maar MVV gaf uiteraard niet op en bleef het proberen en kreeg via Eektimmerman die vandaag als een rally auto over het veld ging een aantal mogelijkheden om de score te openen. MVV wat weer veel energie en strijd in de wedstrijd stopte kwam in minuut 61 heel ongelukkig op achterstand, Jasper Bosch wil de bal uitverdedigen maar raakt deze helemaal verkeerd en met een grote boog valt de bal precies onder de lat achter keeper Haselhorst in de goal. MVV bleef het proberen en druk houden op De Zweef en in minuut 68 kreeg MVV dan ook terecht een penalty , maar helaas werd deze penalty door de keeper van De Zweef gestopt dit had het kantelpunt moeten zijn en had ook niemand mogen klagen dat er een gelijke stand op het scorebord had gestaan. Keeper Remco Haselhorst moet de 2e helft ook nog een paar keer handelend optreden en ranselt een paar prima ballen uit zijn doel. MVV wat uiteraard aanvallender gaat staan om de 1-1 te forceren creëert vrij weinig meer en De Zweef die wat meer ruimte kreeg gaat hier goed mee om. Rond minuut 80 moet trainer Visscher weer noodgedwongen wisselen Jesper Grotenhuis krijg de bal vol in zijn gezicht geschoten en moet met een hevige bloedneus een bebloed tenue het veld verlaten zijn plek word overgenomen door Jeroen Thijs. Minuut 89 slaat De Zweef toe, door de ruimte die ze kregen werd een goede combinatie heel koeltjes afgerond door nummer 10 de beste man aan De Zweef kant Tom Hegeman. En met deze stand eindigde ook de wedstrijd en had MVV zeer zeker meer verdiend.
Ik heb me voorgenomen om wat minder over de scheidsrechters te willen schrijven maar in sommige gevallen kan ik me daar niet aan  houden, de beste man van vandaag gaf zelf al aan bij het afstappen van het veld “dit was niet mijn beste wedstrijd”. Nou hier wil ik het dan ook maar bij laten. Volgende week mogen de mannen van trainer Visscher naar Almelo tegen SV DRC.