MVV’69 - Daarlerveen

Geplaatst op 16-11-2019 19:33.

MVV’69 verliest in eigen huis van Daarlerveen 0-4.
Het is weer zaterdag en dat betekend maar 1 ding! Lekker potje ballen. Vandaag mochten de mannen van trainer Visscher het opnemen tegen Daarlerveen. De ploeg uit Doarseveld is de laatste tijd erg druk bezig op de transfermarkt om zo snel mogelijk de stap omhoog te maken. De ploeg bulkt dan ook van voetballende kwaliteiten en gezien de “aankopen” die de club heeft gedaan moet het ook kampioen worden. MVV’69 doet het lekker met eigen volk en dat doen ze aardig. De ploeg van trainer Visscher staat op een respectievelijke 9e plaats en na de winst van vorige week op SV Rijssen gaat de oranje trein vol goede moed de strijd aan met Daarlerveen. Dat het een lastige middag zou worden was vooraf bekend, maar de oranjehemden hielden prima stand en stonden organisatorisch goed. Vorig seizoen eindigden de wedstrijden in een 1-6 verlies(thuis) en een 2-2 (uit).
14.30 uur klonk het startsignaal en scheidsrechter Eikelboom had de eer om de wedstrijd op sportpark De Leemkamp in goede banen te leiden. MVV moest het nog zonder de geschorste keeper Haselhorst en de geblesseerde Niek Stokman doen, Marc Boeve stond dan ook vandaag weer onder de welbekende deklat. Jesse Hulsman startte vandaag als linksback, het jeugdig talent scoorde een dikke voldoende!!  Vanaf de 1e minuut was duidelijk te zien dat Daarlerveen veel in balbezit zou zijn en dat MVV de verdedigende stelling in nam. Echt een goed voetballende de ploeg is Daarlerveen en de druk nam gelijk toe op MVV en werd op eigen helft gedrongen door de “rooien”. Minuut 10 pakte Boeve met 2 geweldige reddingen de bal van de spits van Daarlerveen af. MVV komt niet onder de druk van Daarlerveen uit maar veel weggeven doet MVV dan ook weer niet. Het verdedigende gedeelte staat dan “als een huis” zoals men dat zo mooi zegt. Minuut 18 gaat het dan toch mis balverlies op het middenveld van MVV en in een razendsnelle omschakeling word de bal uiteindelijk goed afgerond door Reekers die hem slim over keeper Boeve schiet. Minuut 20, een schot van een metertje of 25 tikt net de paal aan, gelukkig voor MVV tikt hij de goede kant van de paal aan, namelijk de buitenkant. MVV krijgt niet of nauwelijks kansen en komt niet verder dan een schot van grote afstand op het doel van Daarlerveen. Wat ze ook niet doen is grote kansen weggeven en daar heeft Daarlerveen het in de 1e helft wel lastig mee. Daarlerveen kreeg het tempo er niet in en was af en toe ook slordig in de passing.
Minuut 46 komt Daarlerveen 1 op 1 met keeper Boeve, maar met een goede redding houd Boeve MVV op de been. 2 minuten komt de 0-2 dan wel op het scorebord een aanval van Daarlerveen word weer prima gestopt door Boeve, maar in de rebound wordt de bal dan binnengeschoten, volgens vele MVV’ers was dit in buitenspel positie maar de vlagger en scheids beoordelen dit anders en zo is het 0-2 door Reekers. MVV laat zich wat vaker zien in de 2e helft en komt in de 58e minuut heel dicht bij de 1-2 maar de kopbal van Rik Huisken verdwijnt net aan de verkeerde kant van de paal. Minuut 61 komt de 0-3 op het scorebord te staan keeper Boeve stond op het verkeerde been en beoordeelde de bal verkeerd en de bal verdween vlak langs de paal toch de goal in. In minuut 67 is het Arjan Egberts die het veld verlaat voor Jesse Ekkel. Rond minuut 70 begint voorstopper Rik Huisken aan een kleine solo en komt tot aan de 16 meter van Daarlerveen helaas voor Rik en MVV verdwijnt het schot naast de goal en blijft MVV op een 0-3 achterstand staan. De 0-4 staat rond minuut 73 op het scorebord in Marle dom balverlies door de laatste man van MVV en Reekers maakt hierdoor zijn 3e doelpunt van de dag door de bal simpel achter doelman Boeve te schieten. Dubbele wissel aan de kant van MVV Mart Roelofs verlaat het veld voor Berry Grotenhuis en Steijn Roelofs maakt plaats voor Jeroen Thijs. Rond de 80e minuut is het weer Boeve die met een prima safe de bal uit zijn doel rammelt, Daarlerveen zet niet meer echt aan en vind de 0-4 wel prima. MVV heeft haar taken prima uitgevoerd maar helaas zat er vandaag niks in voor MVV, wat vooraf misschien ook wel te verwachten was. Volgende week is MVV’69 1 vrij maar de 23e trappen we om LET OP!! 14.00 uur af tegen avc Heracles in Almelo. Graag tot volgende week zaterdag….want zaterdag is voetbaldag!
Man of the match……… Marc vliegende keep Boeve!!