B1 pakt weer 3 punten

Geplaatst op 08-04-2009 15:06.

Zaterdag 4 april 11.00 Mvv’69 B1 trapt af tegen v.v. Den Ham B3. Mvv wilde de goede reeks van 2 overwinningen graag doorzetten tegen Den Ham. Op zich moest dat te doen zijn als je kijkt naar standen op de ranglijst.

Opstelling Mvv:
Keeper: Remco Haselhorst
Verdediging: Mark Telman, Marinus van Lenthe(c), Marc Bosch, Jarno Thijs
Middenveld: Jordy Bannink, Lars Aitink, Patrick Jaspers
Aanvallers: Wessel de Ruiter, Peter Bakhuis, Sven Beumer
Wissels: Lars Jansen of Lorkeers, Mathijs van Wijk

Mvv begon goed aan de 1e helft en combineerde er flink op los. Den Ham had hier weinig op in te brengen en werd dus logischer wijs achteruit gedreven. De eerste kansen deden zich daarom al snel voor. Het 1e doelpunt kwam op naam van niemand minder dan Wessel de Ruiter. De beste man had na goed combineren van Lars Aitink en het goed terug leggen van Sven geen moeite om de bal binnen te schuiven. Het was Wessel’s eerste doelpunt in lidmaatschap van Mvv. Het harde werken op en zelfs voor de trainingen werpt dus de vruchten af.

Mvv ging na dit doelpunt gewoon door met aanvallen en krikte de score snel op naar 3-0 met onder andere een doelpunt van Lars Aitink. Maar het mooie en goede voetbal mocht niet langer meer duren. Mvv liet zich simpel door Den Ham van de bal zetten en zo kon Den Ham steeds gevaarlijker optreden voor het doel van Remco. Gelukkig kon de verdediging en af en toe de keeper de 0 houden.

In de rust was er gemengd commentaar. Het 1e gedeelte van de 1e helft ging goed maar het 2e gedeelte absoluut niet. Met enkele wissels en n goeie zin werd er terug gelopen naar het kunstgrasveld van Den Ham.

De 2e helft kende hetzelfde scenario als het 2e gedeelte van de 1e helft. Weinig combinatie spel te veel met de bal zelf op avontuur gaan. Doordat de aanval zich stuk liep op de Den Hamse verdediging kon Den Ham er snel uit en zeer gevaarlijk worden voor het doel van Mvv. De 1-3 kon dan ook niet lang uitblijven en al snel stond het dan ook 1-3.

Na deze goal bleef het spelbeeld onveranderd Mvv was na elke aanval al weer snel weer op de terugtocht. Gelukkig voor ons bleef de 2-3 lang uit. Maar na een tijdje wist hun Chinese spits een doelpunt te maken. Nu rook Den Ham de geur van nasi en de winst. Mvv mocht dus alle zeilen bij gaan zetten om een eventuele gelijkmaker te voorkomen.

Geluk kon Lars Jol na een worsteling in de 16 de bal achter de keeper van Den Ham te schieten. Na deze maakte een verdediger van Den Ham hands in het strafschop gebied. En met als resultaat een penalty en een doelpunt gemaakt door Lars Aitink.

Mvv zette dus hun goede reeks met 9 punten uit 3 wedstrijden voort. Deze zaterdag hoeven we niet te voetballen i.v.m. Pasen. Dus dat word flink te keer goan in de tente.

Voor de wedstrijd kregen we van Jan de Ruiter spiksplinter nieuwe tassen. Voor op staat Mvv’69 en op het deksel het rugnummer van de gene van wie die tas is. Jan hartelijk bedankt voor de mooie tassen. Ook werden de oude trainingsjassen van het 1e voor ons beschikbaar gesteld. De meningen hier over waren verdeeld omdat de jassen niet bij de modebewuste Marlese jeugd in de smaak vielen.