Marle wint derby van Daarle

Geplaatst op 06-02-2011 13:57.

De eerste wedstrijd na de winterstop gelijk al de derby tegen Sportclub Daarle.

Op deze zaterdagmiddag stond er behoorlijk wat wind op sportpark De Leemkamp. Hiermee moest dus wel even rekening worden gehouden.
Sp. Daarle mocht de eerste helft voetballen met de wind in de rug. Hierdoor was Sp. Daarle ook wat aanvallender dan de MVV 'ers. Voor beide ploegen kwamen er wat kansen, maar lange tijd bleef het 0 - 0. In de 41ste minuut was het dan toch Sp. Daarle die de 0 - 1 op het scorebord bracht door een doelpunt van Zandbergen. Dit was ook de ruststand.

Na de rust mocht MVV '69 het proberen met de wind in de rug. Echter direct vanaf de aftrap kreeg Sp. Daarle een uitgelezen mogelijkheid om de 0 - 2 aan te laten tekenen. Dit werd door de Daarlenaren echter nagelaten. Vanaf dat moment een wat aanvallender MVV '69 die op jacht ging naar de gelijkmaker. In de 54ste minuut was het Chiel Jansen of Lorkeers die uit een corner de gelijkmaker kon intikken; 1 -1. Maar hierna wist MVV '69 niet de voorsprong te forceren. Het was echter Sp. Daarle die in de 66 ste minuut de 1-2 scoorde door weer een doelpunt van Zandbergen. Daarna werd het tijd voor de MVV'ers om de aanval te kiezen. Dit pakte goed uit voor de Marlenaren want in de 73ste minuut was het Stevens die de 2 - 2 scoorde met een geplaatste bal bij de tweede paal. Dit gaf de Marlenaren weer extra moed en met de wind in de rug kon Stevens, na een goede uittrap van de keeper, de bal aannemen. Hij gaf deze netjes voor op Sasbrink. deze wist hier wel raad mee en bracht in de 83 ste minuut de 3 -2 op het scorebord. Daarna ging MVV '69 goed door in aanvallend opzicht en gaf geen kansen meer weg. In de 90ste minuut was het wederom Stevens die de 4 -2 scoorde. Dit was tevens de eindstand.

Volgende week de uitwedstrijd tegen ASV '57 in Aadorp.