Gelijkspel in ouderwetse derby tegen Hulzen

Geplaatst op 13-02-2011 13:04.

Koud, vies en nat. Zo kon je de weersomstandigheden omschrijven. Geen mogelijkheid tot zitten in de dug-out, want deze waren ook koud, vies en nat. Onder barre omstandigheden werd Hulzense Boys B2 ontvangen op sportaccommodatie de Leemkamp in Marle. U mag gerust spreken van een gemeentelijke derby.

De wedstrijd begon, met een gevoelstemperatuur beneden nul. Niet iedereen had er evenveel zin in. Het spel werd in de eerste helft gemaakt door Hulzen, dat een aantal goede mogelijkheden kreeg waarvan er 1 benut werd. Het was niet veel meer dan tegenhouden en proberen om zo nu en dan met een counter weg te komen. Eén kans was er voor Marle, van uit een corner, maar deze werd afgekeurd vanwege duwen.

Na de rust waarin iedereen de barre weersomstandigheden wel kon vervloeken, begon de tweede helft. Ook was de halve supportersclub van MVV ’69 uitgetrokken richting de tribune. Er ontstond een tweede helft waarin ‘ouderwets’, als ik dat even zo noemen mag, rommelig gevoetbald werd. Kansen over en weer, met misschien nog wel de grootste kansen voor Hulzen vanuit de corners. Het veld werd er beslist niet beter op en Marle leek wat meer los te kunnen wrikken omdat Hulzen enigszins bezweek, wellicht onder de geweldige weersomstandigheden. De 1-1 werd dan ook aangetekend en het voetbal leefde enigszins weer op, mede door de supporters die heel fanatiek achter MVV gingen staan! De wedstrijd had in zijn geheel veel weg van de vorige wedstrijd tegen Lemelerveld, alleen nu werd er wel tot het eind toe gestreden en bleef er één punt in Marle.

Volgende week kunt u uitslapen. We spelen pas om 11.30 thuis tegen Heeten.