Geen punt gegund

Geplaatst op 20-02-2011 16:09.

Om half 10 werd iedereen verwacht om bij de kantine van mvv aanwezig te zijn. Vandaar werd er koers gezet richting Holten waar we moesten aantreden tegen de plaatselijke voetbalvereniging Blauw-wit E1. Nadat iedereen in de kleedkamer was en zich had aangekleed tegen de koude temperaturen werd er eerst een bespreking gehouden hoe de tegenstander bespeeld moest worden. Doordat Daan op de lange latten in Oostenrijk stond, werd deze zaterdagmorgen Steijn Roelofs onze keeper. Ook Ruben Kamphuis was afwezig, die deed deze zaterdagmorgen mee met de D2. Nadat we de buitenlucht hadden opgezocht, begonnen we aan de warming-up. Na wat loopoefeningen, werd de bal erbij gehaald en werd er in groepjes geplaatst en getrapt. Na een goede warming-up konden we aan de wedstrijd beginnen. Blauw-wit kwam het beste uit de startblokken. Deze spelers probeerden vanaf het begin het heft in handen te nemen en tot scoren te komen. Maar de verdediging van Mvv stond steeds op de goede plek. Maar na 15 minuten was het dan toch raak. Een goed opgezette aanval van Blauw-wit werd van dichtbij afgerond en zo stonden onze spelers met 1 – 0 achter. Mvv kwam aanvallend niet tot veel mogelijkheden, sporadisch werd het doel van de tegenstander gevonden. Dit moest in de tweede helft toch anders om nog eventueel een punt uit Holten mee te nemen.

In de rust werden enkele spelsituaties besproken en werden er op het veld enkele spelers op een andere positie gezet. Dit gaf in de tweede helft een heel ander spelbeeld. Mvv was in de tweede helft de bovenliggende partij. Met een flink portie werklust en goed combinatiespel werd de tegenstander in het nauw gedreven. Er werden flinke mogelijkheden gecreëerd, maar door goed keeperwerk van de doelman van Blauw-wit en het ontbreken van het beetje geluk dat je nodig hebt om te scoren, bleeft het toch bij een 1 – 0 nederlaag.

Ondanks deze kleine nederlaag ging iedereen toch nog met een goed gevoel van het veld omdat alle spelers er alles aan hadden gedaan om deze wedstrijd tot een positief eindresultaat te brengen. Helaas lukte dit net niet, maar het geeft wel vertrouwen voor de volgende week als we op bezoek gaan bij Heeten.