Winst in Kloosterhaar

Geplaatst op 19-03-2011 20:49.

Vanuit een onder mist bedolven vlakte (Marle) werd richting Kloosterhaar vertrokken om daar aan te treden tegen de lokale vedetten van de B1. Tegen de verwachting in draaide Kloosterhaar niet lekker, dit zou dan toch de mogelijkheid bieden om eens te winnen? Door een zieke en een geblesseerde werd er in een andere opstelling gestart dan gebruikelijk. Een mogelijkheid om eens te experimenteren. Doelstelling was duidelijk: punten halen met voetbal op een hoog tempo.

De wedstrijd begon op veld twee en de ruimtes werden al direct vrij klein gehouden. Dit resulteerde in veel rommelig voetbal heen en weer, slechte passing en dergelijke. Er waren kansen over en weer en misschien nog wel de beste mogelijkheden voor Kloosterhaar maar onze keeper stond zoals de keeper van Spartak Moskou, niet te passeren dus. Opbouwend konden we het niet brengen want er ging te veel ballen verloren in de drukte waardoor Kloosterhaar er met counters en snelle spitsen er gevaarlijk uit kon komen. De goede punten van Marle waren ook de counters via de flanken. Via het midden was vaak onmogelijk omdat de keeper vroeg zijn goal uit kwam. Kloosterhaar begon zowaar nog vertrouwen te krijgen in haar eigen spel en we gaven het spel uit onze handen, tijd voor de rust.

In de rust werden enkele wisselingen doorgevoerd die het tempo eens wat op moesten schroeven; een zogenaamde verrassingsact. Eenmaal uit de kleedkamer gekomen werd Marle echter verrast door een snel doelpunt van de razendsnelle linksbuiten die eenvoudig kon profiteren van de situatie achterin. Pas toen werd het duidelijk dat dit niet zo langer kon; Marle begon eindelijk meer te geven. Dit resulteerde in een spel op de helft van Kloosterhaar, waar in de kleine ruimtes geprobeerd werd om het doel te benaderen. Dit lukte niet altijd en daardoor kwam Kloosterhaar er enkele malen zeer gevaarlijk uit door goed countervoetbal. De werklust werd dan toch nog beloond met een doelpunt, maar helaas werd deze 1-1 afgekeurd wegens buitenspel. Er was echter nog voldoende tijd om de aansluitingstreffer te maken en eventueel de winnende. Er werd ijverig doorgevoetbald door beide partijen en het werken werd dan uiteindelijk nog beloond met twee doelpunten op naam van keepie Remco.

De zon was inmiddels volop gaan schijnen en we waren inmiddels maar met de punten naar huis gegaan. Volgende week ‘El Clásico’ tegen vv Hellendoorn B2, thuis om 10.45.