#MVVVVH

Geplaatst op 26-03-2011 20:56.

Vandaag stond ‘El Clàsico’ MVV ’69 B1 – VV Hellendoorn B2 op het programma. Al enkele dagen een trending topic in social-media-land. De meest recente wedstrijd tussen deze ploegen eindigde in een gelijkspel. De eindstand hiervan doet het kwaliteitsverschil anders vermoeden dan het daadwerkelijk is. VV Hellendoorn bezit het betere voetbal en de betere spelers, maar wist dit niet tot uiting te brengen voorgaande wedstrijd.

Kwart voor elf plaatselijke tijd werd er afgetrapt. Hellendoorn liet meteen weten dat ze niet van plan waren om weer van de punten ontnomen te worden en bleef constant zoeken naar mogelijkheden. Veel uitgekiende kansen waren er niet voor beide ploegen maar Hellendoorn had wel overduidelijk de overhand. Het scorebord werd circa 20 minuten met rust gelaten totdat Hellendoorn zijn 1e doelpuntje kon maken. Achterin stond het niet helemaal tof georganiseerd dus wist een rappe spits er wel raad mee.

Af en toe kwam Marle wel voor het goal van Hellendoorn maar erg imponerende schoten waren het niet. Op het middenveld werd een overtreding gemaakt op een MVV’er en dit resulteerde in een vrije schop. Iedereen voor het goal en een speler van VVH verlengde de bal en Patrick kon de bal zo vrij intikken. 1-1, dat maakt het weer een stuk spannender. Deze vreugde was van korte duur want Hellendoorn counterde weer snel en werd door slap verdedigen al weer snel tegen een 1-2 achterstand aangekeken.
In de rust werd besproken dat de instelling belangrijk zou zijn, zo lang iedereen zijn stinkende best maar doet, is er niks aan de hand. De tweede helft werd ouderwets rommelig. Veel kleine overtredingen van Hellendoorn maar wel meer inzet van Marlese kant, er werd meer op de helft van de tegenstander gevoetbald dan in de eerste helft, maar dit leidde niet tot meer echte doelkansen. Net op het moment dat we wel een doelpunt konden gebruiken tekende Hellendoorn de 1-3 aan. Marle probeerde nog wat te forceren maar Hellendoorn bleef voetballen en zoeken naar nog meer doelpunten. De klassieker werd daardoor beslist met een terechte 1-3 nederlaag.

Volgende week is het rustig op sportpark de Leemkamp, er is namelijk een inhaalweekend maar er valt niks in te halen. Over twee weken gaan we weer aan de bak tegen Rodha Raalte.