Mvv - Wijhe

Geplaatst op 26-03-2011 23:07.

Vandaag weer een thuiswedstrijd, deze keer kwam onze tegenstander uit Wijhe. De plaatselijke E4 moest aantreden tegen onze E1 spelers. De spelers uit Wijhe waren vroeg opgestaan om naar Marle af te reizen. Scheidsrechter Peter Bakhuis, die deze morgen de wedstrijd mocht fluiten, floot om kwart voor negen voor het beginsignaal. De wedstrijd was nog maar net begonnen of Mvv ging direct door goed samenspel richting het doel van de tegenstander. Door enkele passeerbewegingen van onze middenvelder kwam hij oog in oog met de keeper te staan, deze werd gepasseerd en zo stond het na 30 seconden al 1 – 0 voor Mvv. Een flinke opsteker voor onze spelers. Ook in de winterperiode werd er in de zaal al enkele keren tegen Wijhe gespeeld en we hadden toen de grootste moeite met deze tegenstander, dat allemaal 2de jaar E spelers waren, dus fysiek waren de meeste ons een streepje voor. Maar Wijhe liet zich niet uit het veld slaan, en namen gelijk na de 1 – 0 het heft in handen. Onze verdediging werd flink onder druk gezet en een doelpunt kon ook niet uit blijven. Een goed opgezette aanval van Wijhe werd keurig afgerond en zo kwam Wijhe verdiend op gelijke hoogte. Bij Mvv knakte er iets na die gelijkmaker, spelers lieten het teveel op elkaar aankomen, en het duurde niet lang of nog voor rust was het weer Wijhe dat scoorde, 1 – 2, dat was tevens de ruststand.

Na rust moest er toch zeker anders gevoetbald worden om vandaag toch nog minimaal een punt in dit duel over te houden. Maar ook de tweede helft kwamen de spelers niet in hun ritme, te veel ging er mis en dit leidde tot de onnodige 1 – 3 voor Wijhe. Hier werden de spelers vanaf de zijkant van het veld op aangesproken. Er moest om het maar even kort te zeggen meer gebeuren. Enkele spelers kregen in de gaten dat het zo niet kon. En warempel Mvv trok het spel naar zich toe. Er werd weer gevochten om de bal in het bezit te krijgen, en we kregen weer mogelijk heden voor een aansluitingstreffer. Na een goed opgezette aanval vanaf de zijkant kwam de bal goed voor het doel en deze werd netjes afgewerkt door de spits van Mvv, 2 – 3. Alles was nu nog mogelijk. Mvv ging door en de gelijkmaker hing in de lucht, maar vijf minuten voor tijd ging het alsnog mis, een goed opgezette counter van Wijhe werd knap ingeschoten, eindstand 2 – 4.