MVV - Rohda

Geplaatst op 17-04-2011 20:43.

Deze zaterdagmorgen kwam onze tegenstander uit Raalte. Om kwart over acht waren de jongens en een meisje van Rohda al aanwezig op ons sportpark. Nadat iedereen wedstrijd klaar was, kon onze scheidsrechter Patrick Jaspers om 8.45 uur fluiten voor het beginsignaal. Op voorhand werd dit voor ons een moeilijk duel. De laatste vijf wedstrijden was Rohda oppermachtig geweest, gemiddeld wonnen ze de wedstrijden met dubbele cijfers, dit was voor ons een uitdaging om dat te voorkomen. De kans dat we deze morgen als winnaar van het veld zouden stappen was niet al te groot, maar goed we wilden het team uit Raalte het deze morgen toch niet al te makkelijk maken. We hadden geprobeerd om onze tactiek iets aan te passen, met een extra verdediger en hierdoor de ruimtes achterin klein te houden probeerden we de tegenstander niet in hun gewilde tikspel te laten komen. In het begin konden we het achterin behoorlijk dicht houden, maar een afstandsschot trof toch doel voor de Raalternaren en vijf minuten later werd weer een afstandschot van richting veranderd waardoor de stand na een kwartier op 0 – 2 stond. Maar ook Mvv kreeg kansen, door snel te counteren kregen we enkele mogelijkheden en zowaar werd het door een goede actie van Jesse 1 – 2. Mvv bleef hun verdedigende spelletje spelen en Rohda had het hier moeilijk mee maar met een gelukje scoorden ze net voor rust nog wel twee keer.
Na rust bleef Mvv de nadruk leggen op verdedigen, we wilden hier niet met dubbele cijfers verliezen tegen een tegenstander die twee technische spelers hadden die het verschil maakten. Nadat Rohda de 1 – 5 had gemaakt kreeg Mvv enkele goede mogelijkheden, maar door goed keeperswerk van de Rohda doelman werd ons het scoren belet. Nadat Stijn een tegenstander had omspeeld nam hij de bal vol op de wreef waardoor de bal keurig in het doel van Rohda belande, 2 – 5. Met nog tien minuten te gaan konden we de verleiding niet weerstaan, en gooiden alles op de aanval wat leidde tot nog twee tegentreffers. Eindstand 2 – 7, toch enigszins geflatteerd omdat Rohda wel een aantal doelpunten in de schoot geworpen kreeg, maar iedereen hield toch een positief gevoel over aan deze wedstrijd omdat we niet werden weggespeeld door veel scorend Rohda.