Dames winnen eerste competitie wedstrijd!

Geplaatst op 16-09-2011 19:12.

Het nieuwe voetbal seizoen is weer begonnen onder leiding van een nieuwe trainer; Hermi Mondeel en 2 nieuwe dames; Astrid Valk en Karin Valk. Bij deze van harte welkom bij de Dames 1 van MVV '69!

De eerste competitie wedstrijd tegen Sparta Enschede. Iedereen was fit en de sfeer zat er goed in! (dit kwam mede omdat we de heenweg naast spelers bus van Ajax reden haha).
Om half 3 stond de wedstrijd gepland, maar we begonnen een kwartiertje later.

We begonnen matig aan de wedstrijd. Dit kwam mede door de warmte. Een paar kansen voor MVV en voor Sparta maar door beide niet benut. In de 15e minuut kreeg Dion en ongelukkige bal van Lisanne tegen haar hoofd geschoten waardoor ze even de weg kwijt was. (echte zuster liefde). Na een tijdje wachten kon de wedstrijd weer verder worden gespeelt. Na 23 min was het dan toch raak voor Sparta. 1-0.

Dit was de eye-opener voor MVV en we begonnen sterker te voetballen, met resultaat. In de 30e minuut gaf Annemarie een goede steekbal op Lisanne en ze tikte de bal rustig binnen. 1-1. Hierna was het MVV die meer balbezit had en een aantal kansen had, maar het spel was slordig.
Rust stand: 1-1.

De 2e helft moesten we er voor gaan. We deden ons best maar helaas was het toch Sparta die de 2-1 intikte. Maar in de 63e minuut geeft Germa de bal netjes mee aan Lisanne en wist Lisanne te scoren, via een panna bij de keepster. 2-2.
MVV was op dreef, genoeg kansen maar helaas niet benut. In de 72e minuut dan toch weer raak voor MVV. Door een mooie bal van Astrid kon Gerlinde mooi doorlopen en werkt hem perfect af: 2-3. MVV kreeg nog veel kansen; Lisanne schoot op de paal, Gonneke schiet net naast, Annemieke schiet in het zijnet en Germa schiet over. Genoeg kansen en in de 85e minuut dan toch, een mooie aanval van Germa, Lisanne en Gerlinde. Gerlinde tikt de bal mooi binnen. 2-4 !!! In de laatste paar minuten toch nog een aanval van Sparta, maar door goed keepers werk van Miranda bleef hun doelsaldo op 2. staan. Eindstand: 4-2